lördagsnattens fest.

ett par bilder ifrån festen vi drog till efter jobbet i lördags. temat var orange&grön..!
.
de saker jag hittade som var orange, en stor halsduk, örhängen ifrån indiska & en ring ifrån min kärlek.ett fyrklöver ifrån pilgrim.
vi hade gjort ett fint paket med bara gröna & orangea saker. det var mycket uppskattat!lite såhär såg jag ut.


så här ser det ut när man går till fest i fjällen.sen sa vi skål & hade fest..!är sjukt sugen på en riktig klubbkväll..! gå ut & dansa med mig..!

dagens.

dagen har varit bra än så länge & det känns som att den är på väg att bli ännu bättre..!
.
jag idag på väg till vinsmakningen..

med stövlarna på i liften.
herr björn som står i vår  hall utanför restaurangen.

.


och vi har även en herr älg. huvudet sitter i naturlig höjd - SJUKT stor älg..!nu ska vi njuta av vinsmakningens överblivna, underbara flaskor.vinsmakning.

nu sticker jag på vinsmakning - alltid roligt att lära sig någonting nytt. fantastiskt väder ute också - perfekt fri dag..!
.
.
hade gärna smakat på den här Vin:en också.
.

mina tjejer.

saknar mina tjejkompisar lite - de är verkligen de bästa vännerna man kan ha..! så jävla duktiga tjejer också, alla de studerar till hjältinnor som kommer rädda världen..!
.
kort presentation av dem:
 • Tjockis. Världens bästa Lena som har ett toppjobb som typ tidningsredaktör - gud, att jag kan vara så dålig på att veta vad mina vänner pluggar för program eller har för titlar, men hon är en helt fantastisk tjej!
 • Caroline. En av våra två grymma sjuksköterskestudenter, carro är en tjej med fart i som älskar att dansa och att ha plats på dansgolvet när hon gör sina moves.
 • Nr.2 - sjuksköterskestuderande blir Ellen - bästa bästa Ellen! Vi tycker om att åka på festival tillsammans men Ellen tycker inte om när man sover på henne.
 • Lundarna. Lovisa & Jenny - pluggar till jurist & kemifysiker? i Lund - sjukt intelligenta & sjukt snygga!
 • Hälso&LivsCoachen Klara. Bästa Klara som snart är färdigutbildad livscoach kommer att motivera hela Sverige till ett lyckligare liv med sitt stora hjärta! :)
 • Skabb Elin. Vi är bra på att prata skit nu förtiden & vi var väldigt bra på att dansa på sticky förr i tiden..! Bilden är nästan lite för bra för att vara verklighetstrogen. (hahahah)
. Samlingsbild på alla blondiiies..!
 • Ahjustdet, det finns en till - kommer inte ihåg namnet riktigt men det är hon som bestämmer hur mycket chips man får ta på förfesten..!

tjugoåttonde februari tvåtusenelva.

godmorgon..!
idag är jag fri från jobb - såå skönt! ska bara mysa med dave & göra ingenting..! förutom vinsmakning ett par timmar mitt på dagen, underbart! denna måndag kan vi säga att jag tar söndag. ha en grym dag!
.
får man fresta med en jellyshottårta?helt slut.

det tar på krafterna att vara dagen efter & jobba - nu ska jag lägga huvudet på kudden & se på solsidan - sedan somna. hörs mer imorgon!
.

middagstips.

om du ska bjuda någon på en ordentligt god middag nu i veckan så är det här mitt tips för förätten, en sjukt god pilgrimsatoll.
.
jag gjorde detta i julas & bjöd min familj på - fruktansvärt gott. alla smaker var fantastiska..!
.

typsnitt.

ni läsare med internet explorer som webbläsare har inte kunnat läsa min blogg på grund av typsnittet jag hade valt - men nu är det kirrat!
.
nyflyttad tjej till stavanger 29/8 - 2010.

lilla bakfulla jag.

har vaknat nu, ska se till att bli fräsch, så sticker vi ut i backen för frisk luft & frukost. bakisfrukost är bäst! vi beställer alltid en rätt för mycket bara för att det är gott & sitta & plocka ifrån överallt. det är nollgradigt ute, en diff på tjugosju grader på ett par dagar?
.

fest!

blir mer bilder & text ifrån festen ikväll imorgon - nu borstar vi tänderna & går & lägger oss..!
.

oj,det där blev långt.

läs&njut av inlägget under - jag måste göra mig iordning för jobb & fest efteråt & fixa liten present till festanordnaren, temat ikväll är grönt eller orange, st.patricks day hyllning lite i förskott! better be fun.
.
ha en grym kväll!

jävle svenska gypsys!

det här inlägget kommer bli LÅNGT. det kommer berätta om mitt liv - hyffsat sammanfattat fram till den punkt där vi nu är. jag gick på alströmergymnasiet i alingsås ifrån hösten nolltre till våren nollsex - har massa foton ifrån den tiden på min gamla dator - ska få igång den igen & ösa över hit.
.
efter gymnasiet jobbade jag på donken, ville säsonga till vintern men blev kär i fel kille & blev kvar hemma, blev någon månad efter det dumpad & arbetslös & började söka nya jobb. fick jobb på citymail, perfekt för mig just då, att få komma ut & cykla - springa i trappor, tjäna pengar & röra på sig. tipp topp. blev kvar där ifrån februari tvåtusensju till november samma år.
.
.
personalfest - citymail alingsås sommaren tvåtusensju.


.

sen kom jag iväg på den där säsongen som egentligen skulle hänt redan vinter innan, stöten blev stället - efter att tagit alfan upp på intervju så blev jag utvald & när jag arbetade satt jag i liftkortskassan & sa åt folk att sätta in sina kort med chippet uppåt. när jag var ledig var det mycket festande & lite skidåkning.
.
.
redo för utgång.

.


.
ute med brädan & min vän anna.

.
efter den här säsongen 07/08 så åkte jag hem till alingsås igen & fortsatte jobba på citymail.
.
.
fick köra lite bil nu också - det var roligt.

.


.

jag hade en underbar vår&sommar med min fantastiska familj & mina strålande vänner - träffade david & blev kär.
.
.
.
mamma så glad att hon gråter en härlig sommarkväll.

.


.
.

på höstkanten tvåtusenåtta fick david&hans vän oscar - samt vår gemensamma vän johanna för oss att åka till norge & bli rika. Bergen var staden vi styrde mot & hamnade i. Vi hade missuppfattat det lite, vi trodde att vi skulle kunna gå ner till fisketorget & rensa lite fisk om vi inte fick något annat jobb. Så var det inte, det var en liten storstad i en svacka direkt efter finanskrisen. Vi fick lite ströjobb jag & david - men vi var nykära så var lyckliga bara över att bo ihop..!
.
.
bergen var mysigt.

.


.
på johannas jobb Naboen hade de väldigt god öl - gjord på eget recept.

.
.
det var jävligt regnigt.

.

i april tvåtusennio lämnade jag & david Bergen, oscar & johanna stannade kvar på olika håll med olika jobb - de är fortfarande kvar & lever loppan för sina norska slantar!
.
vi spenderade ett par månader i sverige, lite i davids norrtälje, lite i mitt alingsås & en helg på grande final i stöten.
.
.
sedan tog vi återigen vår vackra bil & styrde tillbaka mot grannlandet - den här gången Rosendal. där hade vi en sommar fylld av massor av jobb men ett par riktigt fina stunder vid sidan av tillsammans med underbara människor!
.
.
vi hade grillkvällar.
.
badade.
.
gick på tur som riktiga norskar.
.
dansade dansmatta..
luktade på blommorna uppe vid baroniet..
rodde till ica ibland.

.


.
hade askul.


.
sen i oktober tvåtusennio åkte vi hemåt, vi var som vanligt lite i båda våra städer, samt en tripp till london med davids storebror & hans flickvän.
.
.
turistkort är svårt.
.
.
i november tvåtusennio åkte vi sedan till cham(onix) i frankrike för att göra en ny säsong - vi betalade för vår fräscha lägenhet för hela säsongen första dagen, vi köpte våra liftkort & sedan levde vi fattigt men lyckligt bummar liv hela vintern eftersom vi inte fick några arbeten..! in france - you speek french.
.
.
i maj tvåtusentio åkte vi hem, bosatte oss i norrtälje där jag jobbade som servitris på Trädgårn & där vi badade så fort vi hade chansen - årtusendets varmaste sommar!
.
.
i augusti tvåtusentio flyttade vi återigen - till stavanger denna gång. vi fixade jobb på bästa restaurangen Renaa före vi åkte dit & var där - tjänade bra med pengar & hade det egentligen väldigt bra..!
.
baccalau på jobbet - love it.

..
det var ljuvligt att bo i en så vacker stad som stavanger.

.
dock blev vi sugna på att åka skidor en säsong till, sa upp oss i december & åkte hit - till kvitfjell - och här är vi nu. i två veckor till.
.
sen ska vi bo i husbuss hela sommaren..! (är tanken).
som vår hyresvärd i stavanger sa : jävle svenska gypsys! så skrattade han åt oss.
.

vissa kan inte se min text.

kan du se min text?
.
har skickat till supporten - hoppas det löser sig så att alla kan läsa snart.

asgarv.

jag skrattar så högt att jag väcker grannarna när jag ser på hipp hipp - kuratorn mitt i natten. det är SÅ.JÄVLA.ROLIGT!
.
klicka på bilden för asgarv.

black swan.

för att varva ner efter jobbet igår såg vi the black swan med dess fantastiska skådespelare. effekten blev dock den motsatta, sjukt bra film ! mörk & vacker.
.

vill ut på öppet hav..!


morning glory.

nyvaken, två kvällar kvar att jobba sen är jag fri två dagar, det ska bli underbart. bara göra vad jag vill, bli frisk. längtar..!
.
ikväll är det fest efter jobbet - whoop whoop!
.
skriver mer så fort jag ätit frukost!
.

hemma..!

hemma igen..! jobbet gick fint, jag uppskattar verkligen allting mer nu när det inte är lång tid kvar här, känns grymt! före vi åker måste vi dock ha ett par grymma dagar i backen, gå på after ski & använda hotellets pool lite mer. check!
.
bilder ifrån nionde januari i år.

.

too tired.

bilden talar för sig själv - orkar knappt sitta i en fåtölj - börjar jobba om en timme. 200 gäster.

är sugen..

..på lite sånt här..

tusen gånger starkare.

ovan är titeln på filmen vi såg före vi sov igår, vill inte säga att den är kass men den som har "huvudrollen" är så jäääävla tråkig. dock är den tuffa tjejen saga huur grym som helst & har världens underbaraste stil.
-
grym tjej.
-
jobbig tjej.
slutsatsen blir att det var ett bra budskap i filmen - tyvärr är det ju så här det går till i många klasser än idag. väx upp!

frukostdags.

dags att kliva upp ur denna underbara säng - varför är den så mjuk&skön just på morgonen..?
-

tjugofemte februari tvåtusenelva.

det känns återigen som att huvudet ska explodera - det är för fullt av den här förkylningen som inte vill släppa taget. inget konstigt med det eftersom jag jobbar varje dag. var ledig förra torsdagen senast och då blev jag pangsjuk, sen sjukskriven i fredags och sen jobbat varje dag och fortsätter med det - det där att ta hand om sin kropp har jag inte tid med just nu. men jag är lycklig ändå..! varför?
 • Det är bara femton dagar kvar tills vår anställning här är avverkad, detta för att vi sagt upp oss för att vi inte tar skit. Detta gör i sig att kvällarna på jobbet går lättare och vi har faktiskt ett par underbara arbetskollegor som jag kommer sakna som jag skrattar med varenda kväll.
 • Efter dessa femton dagar åker vi på semester till Lofsdalen. Hur bra att börja sin arbetslöshet med semester?
 • Vi har fått en person att göra en prototyp av vår produkt. Detta gör att om den blir så bra som vi tänkt kan vi sedan få den massproducerad på en fabrik vi varit i kontakt med och så kan vi snart vara igång med vårt företag.
 • Vi tänker bo i en buss i sommar och ha den bästa sommaren i våra liv, hur kan man inte vara lycklig över det..!
-
för två år sedan exakt var vi ute på tur i lofsdalen, runt sömlingshågna.

-


hemkommen.

helt slut efter åtta timmars jobb, inte för att jag är lat utan för att jag är sjuk&jobbar varje dag ändå - för det finns liksom ingen extra personal här på fjället. så nu ska jag krypa ner med dave och lägga huvudet på hans bröst & sova hela natten. han är bäst!
-

jobb.

dags att åka till jobbet - ska hålla mig ur diket idag. förhoppningsvis. tvåhundrafyrtio gäster ikväll - kaos - men brukar bli fint till slut.
-
bjuder på en bild ifrån tvåtusenFYRA - så här liten var jag då.
-

kärlek.

du♥jag.
-

baileysparfait.

älskar att baka & älskar som sagt sött & älskar glass. baileysparfait är fan perfekt. det ska jag bjuda min familja på om sexton dagar - i Lofsdalen. smask!
-

tjugofyra.

jag kan inte förstå att jag är tjugofyra år, säger så sällan nuförtiden hur gammal jag är så det tar en stund för mig att komma ihåg hur många år jag måste räkna till. TJUGOFYRA.
-
22:a januari 2007 fyllde jag tjugo och såg ut så här.

-


sexton.

sexton dagar kvar här i hålan & sen ... sen är vi fria & ska ha den bästa våren&sommaren någonsin..! vi tänkte bo i en buss, häng med..!
-
jag&ellen - hultsfred tvåtusenåtta - det var där jag träffade min kärlek.

-


nu är det..

tio månader till julafton..! haha. jag ÄLSKAR jul. jag älskar att ge bort paket, älskar att se folks miner när de får något de blir kära i, älskar maten, musiken, stämningen, alla ljus, älskar älskar älskar jul! vill ha en underbar vår&sommar först men varje månad den tjugofjärde så pirrar det till lite i tårna.
-

hittade en gammal bild ifrån sjunde september tvåtusenåtta, en vecka efter att jag&dave bestämde oss för att satsa på oss som ett par trots de sextio milen mellan oss. så här lycklig & nykär såg jag ut då - fantastiskt..!
-

whoopwhoop!

startar dagen som en vinnare..! (fyra år gammalt foto)
-

i diket.

på väg hem ifrån jobbet var det min tur att köra i diket. efter att ha grävt lite gick det ändå att putta upp den, tur att vi var fyra i bilen så det fanns kraft att ta ifrån. men det är sjukt halt, tar en halvtimma att köra milen till&från jobbet.
-
nu blir det dusch, borsta tänderna & film.
-

hoffmaestro.

älskar att lyssna på hoffmaestro när man bara gör ingenting eller ordnar sig för jobbet som nu, bäst är det en ledig dag när man bara njuter av sin ledighet & har ett glas i handen..!
njut.
-

blåbär.

jag är en helt sjukt sötsugen tjej, efter jag har ätit mat är det som värst, varenda cell söker efter något sött men jag försöker styra mig själv och trappa ner så köper inte hem godis,glass eller läsk - för då äter jag naturligtvis upp det. och det gör jag på en dag, kan inte ha saker hemma.
-
så nu sitter jag & mumsar på amerikanska blåbär. det är gott - men inte lika tillfredsställande som en chokladbit eller en skopa glass. så idag har jag släppt efter för mina inre demoner. :) har en kladdkaka på gång i micron - vi har ingen ugn här där vi bor just nu - så snart ska jag få allt sött jag längtar efter..!
kaka&kaffe.
-

grym på 1:a hjälpen.

råkar du ut för en olycka i närheten av mig kan du vara lugn - jag kan ta hand om dig..! känns sjukt bra.
-

time 4 sushi.

äääntliiigen..! haha. nu ska vi smaska sushi, jag älskar sojan&ingefäran - mm MM mm MMM!
-

1:a hjälpen.

idag har jag satt väckning för snart ska vi iväg på första-hjälpen kurs. kan du första hjälpen? jag vet inte om jag kan, så det känns sjukt bra att få lära sig det. (bonus att jag får betalt för det.)
-

bilddagboken.

jag har hittat tillbaka till bilddagboken - inte så att jag börjat lägga upp bilder där men har hittat mitt alias & ligger & kikar igenom alla gamla bilder. för exakt fyra år sedan  - alltså den 23/2 - 2007 hade jag & min vän linnea en sådan här kväll.
-
att göra vad jag kallade elit oboy var min favorit då, idag skulle jag alla dagar i veckan tycka att det smakade skit.

-
bästa linnea!


-
-
sen gick vi ut och dansade på Tallhyddan i alingsås.

håll i ratten.

varje dag på väg till och ifrån jobbet är lika spännande, det är en slingrig väg på en mil som går upp mot fjället, alltid är det någon som åkt av vägen och igår höll vi på att göra det två gånger. ser fram emot våren med rena vägar utan snö & is..!
-
dagens.
(ja, vi stannade och frågade om hon behövde hjälp men det var lugnt.)

festligt.

älskar min nya design och älskar att vi har slagit rekord idag igen..! ni är bääst!! :)
-
dessa två saker är fan lika festliga som festen vi var på i cham för exakt ett år sedan. bummarfest i liten bummarlägenhet i underbara Sud, nästa år får det bli cham igen - men semester! lyxigt.
-
jag var taggad.

-
hon var på gång.

-
han hojtade.
-
det var fest.tre år sedan.

för exakt tre år sedan var jag & jobbade i stöten - sälen, då var jag färdig för en utekväll & ville inte göra som i inlägget under..! det var en säsong med många utekvällar, vilken tid, saknar det, älskade det, vill inte göra om det!
-

dra något gammalt.

idag skulle jag bara vilja dra något gammalt över mig, ligga i sängen, sova & bli frisk. men ska åka till jobbet snart, le - prata sönder min hals igen & servera tallrikar.
arton dagar kvar.
-

fuck you very much.

när jag är sjuk&det är kallt ute blir det ganska många minuter framför datorn. har nu hittat en blogg jag verkligen älskar, jag fastnade när jag läste den och bara klickade mig vidare bakåt i arkivet, bra idé..!
en fantastisk dansk blogg - läs den.
-

sushi.

ligger i sängen och börjar bli lite hungrig, har inte fått sushi sen i julas så är sjuuukt sugen på det. älskar sushi! spelar ingen roll om den är köpt,
-
-
eller om jag har gjort den själv..!
-
-
I ♥ SUSHI.

idag..

..borde vårt företag vara färdigt hos bolagsverket och våra papper borde vara på väg hem till daves mamma - den adress vi uppgav som företagets. våra fasta punkter är våra föräldrar, men i år ska jag någongång skaffa ett riktigt hem. efter sommaren - studera någonstans & skaffa ett hem - moget.
-
i alla fall, om det är klart hos bolagsverket så är det dags att vända sig till skatteverket! det betyder att ett steg är taget. whoopwhop!
-


åttonde mars tvåtusentio - chamonix. jag i mitten&underbara vänner.

-born to be wild.

godmorgon..!
vaknar ännu en morgon helt igentäppt och torr i halsen - men nu är jag fräsch&redo för dagen efter tandbortsning, munskölj & nässpray.
-
på tal om ingenting så har jag en plånbok som jag har mitt pass i & jag ääälskar den - älskar när jag använder den för det betyder att jag är på väg ut i världen någonstans & så bara älskar jag allt annat med den också!
-

festsugen.

jag är sjukt festsugen! vill bara bli frisk, komma till en stor stad där jag har mina kära vänner och bara gå ut och röja & dansa heeela natten!
-
dance dance dance juldagen 2010.framtiden.

för er som undrar vad jag ska göra när mina nitton, nu arton dagar är klara här i lilla hålan till skidort så vet jag inte exakt. jag & min dave håller på att starta ett företag som vi ska få igång innan sommaren, förhoppningen är att ni & resten av sverige ska älska våran produkt så att vi kan ha den bästa sommaren någonsin på sparade norgepengar och den inkomst vi kan få ifrån företaget..!
-
vill inte tänka på vad som sker om ingen tycker om vår produkt men jag menar, med tre års erfarenhet som servitris/hovmästare som betraktas man som gammal&erfaren i restaurangbranschen så där går alltid att få extrajobb om det skulle skita sig.
-
men det skiter jag i - för det ska det inte göra..!
-
om lika många kan älska oss&vår produkt som älskar den här grabben, så är det cool.
-
8/7 - 07 roskilde

rekord.

whoopwhoop!
vi slog rekord igår i antal besök - vad fånigt glad man kan bli..! :)
blir lika glad när jag hittar sådana här gamla bilder i arkiven - ren lycka fångad på bild..!
.
20/10 - 07.jag är..

..sugen på tårta. en riktig jävla tårta. ska nog baka en i lofsdalen om TJUGO dagar - så sjuuukt lycklig blir jag av bara tanken på att komma härifrån..!
en tårta kanske kunde pigga upp mig lite?
-
tårta ifrån morsdag 27/5 - 07.

-


ber om..

..ursäkt för att det inte sker så mycket i mitt liv just idag. haha. men jag är sjuk och ska åka till jobbet om en timme, det är lika roligt som det låter. skulle man varit lika snygg som kenza kunde man ju fotat sig själv hela dagen men när jag är sjuk är jag inte skitsnygg ändå. haha.
-
bjuder på en gammal bild ifrån fjärde maj tvåtusensju. försökte skaffa blont hår på egen hand - rekommenderas ej.

-candy mountain.

candy mountain charlie..!
det här är så jääävla roligt - förutsatt att du är på rätt humör. klicka dig in nu..!
-

sjukstuga.

dricker kaffe&thé och försöker prata så lite som möjligt för att ha en röst ikväll när det är dags att jobba igen. rolig flickvän som sitter och är helt tyst.....så vi låtsas att idag egentligen är tjugofemte januari för då var en underbar skiddag i fantastiskt väder..!
-
-
-
efter en tur på längdskidor förtjänar man lunch.
-
-
kajsa ♥ david.

utsikt.

för ett år sedan så vaknade jag varje morgon med utsikt över mont blanc, lite annorlunda mot en insnöad parkering.
-

appetinii..!

för två år sedan, 21 februari 2009, satt jag & dave på tåget mot svenska fjällen och semester med min familj. vi var på väg ifrån Bergen som vi bodde i då. med på tåget fanns en mamma med tre barn, två utav dem var så sjuukt söta, vet inte riktigt vilket språk de pratade men de var helt apelsinfrälsta. de tjoade&tjimmade och blev helt lyckliga i sina små hjärtan så fort de såg en apelsinklyfta och så utbrast de Appetiinii, appetiini! det var så jävla gulligt.
-
-
jag var trött dock, hade åkt sen kvällen innan till typ klockan tre på eftermiddagen. men det var det värt för att få träffa appetiiini!
-

sticky fingers.

för fyra år sedan så hade jag inte halsont&talproblem utan var taggad för ikväll fast tvåtusensju skulle jag ut & dansa med elin på sticky i göteborg. det är där min kroguppväxt var, vi var alltid på sticky..!  har du varit på sticky?
-
jag&elin 2007 på sticky.


-godnatt.

nu är jag helt slut, förkylningen får inte plats i huvudet, skulle behöva ett större för att lätta trycket.
-
önskar det här var jag för en dag. men med ett leende och en glass. :)

dags att resa sig.

dags att hoppa ur sängen, duscha & ta på sig jobbkläderna. det är dags & tjäna ihop de slantar vi behöver för att ha en gryym sommar!
ha en fantastisk kväll..!
-
ser så sjuk(t) trött ut i ögonen.

konsert.

jag är otroligt sugen på en konsert som pumpar igång varenda cell i kroppen & får den att hoppa&jubla!
-

skräckfilm & gröt.

en underbar kombination. vågade inte se Psalm 21 själv häromkvällen så vi ska se den nu, ligga inne och mysa i en varm säng och bli frisk..!

tjugo dagar..

..är det kvar på vår anställning här..! whoopwhoop! jag älskar att åka ifrån platser och vara på väg till något nytt! bästa känslan - att inte riktigt veta vad som väntar! just nu har vi ingen aning. förutom att om tjugo dagar har vi packat in allting i vår pärla till bil och är på väg till Lofsdalen och min familj.
-
förutom att åka skidor så måste vi bowla, jag måste bevisa att jag kan. jag var så jäääävla dålig sist vi var där! rännan typ hela tiden. det var sjukt pinsamt. jag KAN bowla!
-
ni ser ju att det blir en strike här, och det här var 27:de november tvåtusensju, jag borde ju blivit bättre på fyra år? jag skyller på Wii - där är man ju kung..!

20 februari - 2011.

godmorgon! att jobba igår tog på krafterna även om jag mest stod och putsade, det är jobbigt att bara stå upp ibland. men jag ska inte klaga, jag har det ett ganska fantastiskt bra liv..! men det var i alla fall anledningen till att det inte blev någon mer uppdatering igår - jag somnade direkt efter att ha tagit en lång, varm dusch.
-
Idag är det sjukt fint väder ute, men det är också arton minus, så jag stannar inne och dricker te. jobbar varje dag till nästa söndag, vill bli frisk så jag kan ut och åka bräda..!
-
så här fint var det att ta liften i chamonix 8:onde mars 2010.

-dags att..

snyta sig och gå till jobbet. tips på hur man blir frisk ifrån förkylning snabbt önskas.
-

så jävla duktig.

jag har diskat,tvättat,dammsugit,vädrat,diskat igen, tvättat en tvätt till och gjort fint. försöker hålla igång för att inte ramla ihop, om två timmar börjar jobbet - borde varit hemma sjuk men är jag hemma så måste Elisabeth jobba och hon har sin första fria kväll med sin Jason på länge och jag vill ju inte förstöra deras mysiga kväll. så jag jobbar..! wish me luck.
-

för ett år sedan..

så var jag piggare & vi bodde i chamonix & var ute & dansade på reaggefest på le vert.
-
först hade vi bummarförfest.
-
-
-
-

man kanske..

skulle ta sig en guiness för lite energi?
-

godmorgon..!

idag vaknar jag & är på bakhumör - det borde vara ett tecken på att jag mår bättre idag! tyvärr har vi ingen ugn här i hålan så det blir nog inte så mycket bakat. haha. ska nog baka i lofsdalen om ... tre veckor!! bara tre veckor kvar, helt fantastiskt..!!
-
en tårta jag bakade i somras. det är brownie med valnötter&vita chokladbitar i botten. en jordgubbsmousse, färska jordgubbar, en vitchokladkräm, två lager med sockerkaksbotten och allt är inlindat i maräng..! jag älskar maräng och den här är så fantastisk att den hårdnar av sig själv efter en stund, sjukt smarrigt.


-
-

jag bakade den roliga rulltårtan ni ser på bilden också - sjukt god med blåbär - till en allergisk på tårtkalaset.

-underbart.

orden plockade här.

slå mitt besöksrekord!

om några fler lyckas ta sig in här ikväll så slår vi rekord..! whoopwhop!
-

mitt budgetköp.

när jag var budgetsmart i veckan köpte jag den här tunikan på rea på rean. under femtiolappen!
-

psalm 21.

nu är det dags att ta en dusch och piggna till lite. ska se psalm 21 - en svensk mörk film - får se om jag vågar se klart innan dave kommer hem ifrån jobbet.

nu..

..är jag så trött och tung i huvudet att jag inte orkar sitta upp längre. borde städa här så att det är fint när david kommer hem, men jag orkar inte. är förhoppningsvis piggare imorgon..! började spela the sims 3 igår, jag hatar när jag får för mig att spela det. haha. jag kan ju inte sluta när jag väl börjat, det är så jävla tråkigt men nu ska jag ändå gå och spela lite. haha.
-
någon som har något roligt fusk? det var så enkelt att fuska med det gamla originalet.

iglar.

fy fan, kollar på fear factor - två stycken i varje lag. de står på varsin sida om en glasvägg så springer den ena och fyller sin mun med iglar som han sen ger till den andra killens mun via ett litet hål i väggen som han sen lägger i en skål. det är sååå jäääävla äckligt.
hundratals sådana här i en låda. i sin munn. så jävla äckligt!

vi har bestämt oss!

mamma & pappa - ta ett par djupa andetag - det här är sjuuukt kul!
vi har bestämt att vi ska köpa den här - vi har gjort en deal med han som har den och den 22 mars åker vi ner och hämtar hem vår nya pärla..! haha.

den otroliga vandringen.

när jag är sjuk är datorn min bästa vän, sitter och kollar tusen saker på nätet & går igenom alla mina fotoalbum.
-
8/9 - 2009 fick vi för oss att vi skulle ut och vandra, vi bodde just då i Rosendal och arbetade på stället på bilden nedanför. i norge så går man ju på tur ganska ofta, bestiger ett litet berg eller så, men den här dagen bestämde vi oss för att bestiga ett ordentligt berg, med en vacker glaciär.
-
här ligger rosendal:
i alla fall, på morgonen begav vi oss mot glaciären, först åkte vi bil till dalen och sedan började vi gå. vädret kändes helt okej, lite grått men helt okej.
-
jag var taggad.

-
vatten är fantastiskt.-

första hindret var att man var tvungen att gå igenom en kohage, det kanske inte låter så farligt men de var enorma.

--

sedan började serpentinstigarna uppåt, uppåt, uppåt.

--

när vi vandrat i drygt en timme började det småregna & framförallt blåsa ordentligt. så jag snörde ihop mig.

--

det syns inte på bilden men det plasttaket på huset slog och flög fram & tillbaka på taket. vi började fundera på om vi borde vända, men vi hade gått en så himla jobbig väg upp hit, nu kunde vi ju faktiskt se lite av det vackra landskapet uppe på berget. så långt kunde det väl inte vara kvar?

--

efter ytterligare en halvtimme så började det mulna på ordentligt och vinden tilltog ytterligare.
men det var så förbannat vackert!

---efter att vi tagit den här bilden nedan med den otroliga himlen så fick vi hålla oss i stenar och gömma oss bakom stora stenblock när det blåste som värst, vi fick skrika till varandra för att höra någonting. det var helt sjukt, borde ha filmat men det var inte det jag tänkte på det. regnet tog i och blev som hagel i vinden och vi var helt dyngsura. vi visste inte hur långt det var kvar, om det skulle bli ännu värre väder, vi ville inte vara fast utomhus när stormen drev in.

-vi bestämde oss ändå för att fortsätta, vi hade gått i över tre timmar och tänkte att vi måste vara nära ett skyddande hus. så vi gick och efter en stund fick vi syn på en liten liten röd stuga uppe på berget till höger om de här skyltarna.

--

så vi började klättra uppåt, på vissa ställen var det läskigt på riktigt när vi klättrade för vinden drog i en och släppte i styrka ena sekunden för att försöka blåsa iväg en i nästa.

--

här uppe var det riktigt kallt också, med den bitande vinden ifrån den kalla glaciären som slog på oss när vi gick och var helt genomblöta.


-


-

så kom vi i alla fall fram till den lilla stugan som var fastsatt med vajrar i berget. vajrarna slog och hela stugan ryckte när vi kom in. som tur var hade ett par vandrare varit där tidigare under dagen så kaminen var lite varm och elden tog fart ganska fort så vi kunde tina upp oss och torka våra kläder.

-
'

i den här stugan fanns det dock ingen mat. och om stormen skulle hålla i sig eller bli värre så måste vi ju ha mat. så när kläderna torkat var det bara gå ut i stormen igen och fortsätta gå.

--
himlen såg mäktig ut och det kändes sådär att behöva gå ut igen.-
vi ramlade när det blåste extra hårt, fick krypa lite och vänta ut de värsta vindarna ibland, för att försöka visa hur mycket det verkligen blåste så är det här en vattenpöl.

-
-

när vi väl såg den riktiga stugan blev vi helt lyckliga! vi tog oss tid att ta ett par kort på mig där jag försöker visa hur mycket det blåser, ramlade nästan under tiden.

det är roligt att se på nu men när dave skrek till mig : håll låg tyngdpunkt, man kan blåsa bort!!
så betvivlade jag det inte en sekund.
-
lägg märke till hur uppblåst tröjan är. och hur blöt den är.


--

väl inne i stugan var det kallt och ruggigt men bästa dave tog på sig att fixa värmen och jag satte mig och tinade under en hög med filtar och varmsaft.

----

även det här huset satt fast vajrar och de slog så jävla hårt. ljudet av stormen utanför var fruktansvärt faktiskt, det regnade liksom in igenom fönsterkarmarna för att det blåste så hårt utanför. när vi skulle sova valde vi först loftet för att det var varmast där men det svajade så mycket att vi flyttade ner. så låg vi och höll varandra och försökte att inte tänka på vad som skulle hända om väggen blåste in. det var inte roligt.

mobiltelefonerna fungerade inte, ingen täckning - det var som en mardröm även om det ser mysigt ut på bilderna.

-

när vi vaknade hade blåsten avtagit, sjukt skönt. dock hade det blivit tjocka ute så man såg bara någon eller ett par meter framför sig. men vi bestämde oss för att vi inte ville vara kvar där uppe på berget, vi ville hem, ner i dalen till tryggheten. vi åt frukost och sedan tog vi på oss varsin sopsäck som vi tänkte skulle vara bra mot regnet.

-hejdå huset - tack för att du stod kvar.---

det var ändå lättare att gå nerför - även fast vi blev genomblöta direkt eftersom dimman var som regn som fyllde hela luften.

----

vad ska man säga, sjukt vackert men man ska ha stor respekt för naturen!

kanske måste vi gå upp igen, för så här såg morgonen ut för oss uppe på fjället:-

men så här vackert kan det vara:vårt hem i sommar?

vad tror ni, vore det inte ett grymt hem för sommaren? bara fräscha upp & rulla genom sverige, hur grymt?

pigg.

så jävla opigg. förkyld så det spränger i öronen. jag har till och med sjukskrivit mig ifrån jobbet ikväll, har insett att det inte går. första gången sen i somras som jag sjukskriver mig. tyck synd om mig?
så jävla snygg.

godmorgon!

good morning sunshiiiine..!
idag har jag ont i halsen, är täppt och tror att huvudet ska sprängas snart. men det är coolt. ska dricka tusen liter te och hoppas att det släpper lite till ikväll, då blir det jobb. på fredagar har vi ju buffé. woho!
-
kanske skulle man ta sig iväg på en resa och vakna till det här ett tag?

nu tar vi..

& ser Gullivers resor & avslutar den här dagen. imorgon är det dags att vara frisk igen, ska även upp till det underbara kontoret och prata med personalchefen om vår uppsägning. hon kommer nog säga att vi inte kan göra så, men det är hennes chefer som inte kan göra så som de gjort. hejdå!
-
imorgon blir det aktuella bilder också, men en dag som den här blir man bara grå på bild.

powpow.

började dagen med ett par åk i nysnö - det var nice.
sen blev det lite för kallt med all snö i ansiktet och vi åkte hem och hade mysdag.
-
en underbar powpow-dag i le tour / chamonix 31/1 - 2010.

nysig.

idag är första lediga dagen på en vecka & efter idag väntar tolv dagar jobb - passar på att vara sjuk idag på lediga dagen. nyser hela tiden. tyck synd om mig? :)
-

boende som hänger med.

frågan om vart vi ska bo dyker upp. vi har båda underbara föräldrar där vi kan bo, men lets face it, vi är tjugofyra & tjugofem år - det känns som att vi ska ha ett eget boende. dave har redan en lägenhet men den hyr han ut nu och vi vill varken be de underbara hyresgästerna flytta ut eller hyra något nytt. anledningen är för att vi inte vet vart vi kommer att vilja bo i höst, börjar vi plugga på någon bra skola så flyttar vi dit och då känns det bara krångligt att ordna ett fast boende och ett sen.
-
så idén dök upp - vi köper en husbuss. en buss omgjord till ett hem - hur grymt?!
-

nystart.

nu börjar vi om ifrån början, vi kan inte vara kvar här efter det som hände igår.
vart ska vi ta vägen nu?
vet inte - men vi ska dit tillsammans & det räcker..!

är så jävla arg.

sitter på jobbet och är så jävla arg, är väldigt nära att säga upp mig. jag borde. varför gör jag inte bara det?
bloggar imorgon när vi förhoppningsvis fått tillbaka internet och jag förhoppningsvis är gladare.

nu rinner det fan över.

vår "chef" ringer och kallar oss till möte.
-
för att förtydliga, vi har tre chefer. vår "närmsta" chef - assisterande restaurangchef - en tjej som är lika gammal som mig och vars enda restaurangerfarenhet är den hon har fått härifrån - tre år med en fast tre rätters varenda kväll. åh, förutom fredagar då det är buffe. (jag är så arg att mina fingrar skakar).
-
sen restaurangchefen - hon har varit sjukskriven ett tag men är tillbaka nu. hon är helt okej, om än lite långsam.
-
sen F&B  - på svenska mat & dryckesansvarig, som var den som var vår chef ifrån början. hon verkade trevlig men nu börjar jag se under ytan. hon säger dåliga saker med ett leende. det var hon som ringde.
-
så åker vi upp till jobbet halv tre istället för halv sex när vi faktiskt ska börja jobba. går till mötet och så kommer hotelldirektören och skriker åt oss. igår var nämligen en sjukt dålig service. vi har en resegrupp som är här nu som precis som alla andra grupper har fått välja mellan barnbuffé eller tre-rätters till barnen, självklart väljer de flesta tre-rätters. så igår så kom ledningen på att nej, de betalar så lite det här gänget att de ska bara få buffe, annars ska de få betala extra.  VA?! man kan ju inte ändra strategi så mitt i  veckan!
-
vi fick sjuukt mycket klagomål såklart, vem hade inte klagat? vi snackar antingen oxfilé ifrån menyn eller korv&bröd ifrån buffén.  så tillslut så fick de igenom att de skulle få menyn ändå, då skrattade de ju inte åt oss som sagt att de inte kunde få det. så jävla pinsamt gjort.
-
så idag på mötet får VI??!?! skit för det.
för att inte "ledningen" sagt direkt att de bara ska få buffé. de kan ju inte få valmöjligheten till trerätters ena dagen och sedan buffé nästa. så jävla dåligt.
-
nu rinner det fan över.
-
uppsägning.

njut..

..av den här blicken tills vårt internet kommer tillbaka.
-

budgetsmart.

jag gjorde även något väldigt ekonomiskt igår. vi var inne i "stan" och så ville jag shoppa lite så gjorde jag som jag brukar göra när jag egentligen inte hittar något, jag tar ett eller två baslinnen - som är "bra att ha". och sen tog jag en "myströja" som jag verkligen inte behöver.
-
så köpte jag det.
-
så på väg ut fick jag syn på världens sötaste svarta topp med rosett i halsen, det var fantastisk och på rea på rea för 49 kr, så jag tog den, gick tillbaka till kassan och lämnade tillbaka det jag precis köpt, kassöskarn var sådär nöjd. haha. så fick jag tillbaka mina hundringar & en skitsnygg topp istället.
-
älskar att känna mig nöjd! ♥
kommer upp bild på den så fort internet fungerar nere hos oss igen, sitter på jobbet just nu!

gårdagen.

blev inget mer bloggat igår eftersom internet helt plötsligt försvann ifrån vår håla. om alla ringer till mitt jobb & tjatar så kanske vi får tillbaka det innan säsongen är över.
-
i alla fall! igår så myste vi med lunch framför öppen brasa.
-
inte så originellt med ceasarsallad men det finns helt enkelt inga fine dining restauranger här, gott var det!
-
-
-
-
så här såg jag ut när jag var helt övermätt av choklad. :)
-

godmorgon alla ♥

nu ska jag göra mig iordning så ska jag & älskling åka till närmsta storstaden här & mysa hela dagen..! älskar att komma iväg lite och eftersom vi jobbar ikväll så blir det här lagom långt..!
ha en underbar dag!
vår första alla hjärtans dag tillsammans var vi ute på byn & lyssnade på trubadur nere på Bryggen i Bergen.
den andra var vi i chamonix & var fattiga bummare - då firade vi med hemmagjord bea & kött.intelligent.

ni som röstade på sverige demokraterna kanske kan ta och tänka om, eller vill ni att så här kloka människor ska styra landet? verkligen?
-

danskar alltså.

den här veckan är restaurangen invaderad av danskar. jag trodde faktiskt inte på mina kollegor att de var så snåla som de sa. de sa att de bara drack isvatten till trerätters och om de unnade sig vin så var det alltid husets.
-
men det stämde! allt stämde, de frågade om isvatten kostade? de frågade vad vi tog för kaffet efter maten. det ingår - okej, då vill vi jääättegärna ha! men om det hade kostat en tjuga och ni jääättegärna ville ha, hade det inte varit värt det ändå då?
-
en familj som köpte en san pellegrino för 59 kr sparade det som var kvar till imorgon.
-
sen att de heter saker som balle & tjött gör det inte lättare för dem!
-
det gäller att hålla i pengarna lilla tjöttballe.

nedvarvning.

efter tömning är det dags för nedvarvning, ikväll blir det med lite rödvin & mys. det är ju faktiskt alla ♥ans dag idag! det måste ju gälla hela dygnet. så vi säger att vinet är för att fira lite med dave..!
-
jag älskar rödvin.
-
en annan vin jag gillar är den här. SÅ.JÄVLA.HET.
-

tömning.

behöver tömma mig själv på irriterande tankar som jag inte borde låta göra mig irriterad. vi har en restaurangchef på jobbet - såklart. hon var sjukskriven när vi kom hit men nu är hon här & hon har egna regler på allt. så säger hon att vi gör fel när vi bara inte blivit tillsagda att göra så tidigare.
-
det är alltid små skitsaker också - som hon gör till en big deal & sånt är det värsta jag vet. att göra ett problem av ingenting bara för att inget annat händer i ens liv. typ att vi måste sortera dessertskedarna i två olika burkar, har jag inte hört förut men nu är det jätteviktigt när halva säsongen gått att vi gör det. och då kommer ass.restaurangcef och säger också att det är jätteviktigt - varför inte bara gå igenom allt när vi började istället?
-
det är bara sådana smååå irriterande saker. så igår så stod jag & putsade bestick - det blir mycket att putsa eftersom vi har så jävla många "moment" framdukade, kallar varje sak för ett moment. vi har förrättsbestick, huvudrättsbestick, dessertsked, assiett, smörkniv, vattenglas, vinglas x2 + meny,vinmeny & servett. så på varje kuvert blir det fem bestick och har vi då 150 gäster så blir det jävligt mycket bestick. så när jag stått och putsat i en timme går hon förbi och bara "neeh, får jag visa ett bättre sätt?" och så visar hon mig hur man "ska" putsa bestick. jag bara skojar du?! ingen ska fan visa mig hur man putsar.
-
sen idag så satte hon sig hos en gäst hon kände & pratade i en och en halv timma. jag bara okej, så det är fine?!?!??
-
tjockis.
-
okej, nu  är det ute ur systemet. vill verkligen inte vara irriterad på sådana småsaker, sånt ska inte ha en del i mitt liv. så nu glömmer vi det så ser vi vad hon klagar på imorgon!
-
rökpaus tar hon hela tiden också - jag hatar när folk tar rökpaus.
-
okej, love n peace!
-
andra maj tvåtusensju. jag försökte bli blond & mina lillfingrar var lika skeva som alltid.
uppe i utsiktsplatsen på nolhagaberg i alingsås.

hur blir det egentligen så att man blir kär i en speciell person? och fortsätter vara det? så många par går isär, växer ifrån varandra, behandlar varandra illa. vad är det som gör att jag älskar den här killen så mycket? kanske behöver vi inga svar, kanske är det bara rätt.

mys.

vi gick & la oss igen - för att mysa&se på film. ser fram emot när jag skaffar mig ett riktigt hem så att jag kan inreda det & göra det helt underbart där. är inte den här sängen hur snygg som helst? älskar kontrasten mellan mönstret & det svarta.

60 graders skillnad tack.

tjugofemminus här idag som sagt , hade kunnat tänka mig trettiofemplus istället. när ni som läser den här bloggen gör den till en grym&stor blogg så kommer jag åka till värmen precis när jag känner för det. kanske thailand, som tvåtusensex med mina bästa vänner. det var ett helvete & en himmelsk resa! haha.
här är vi på väg upp för att se ut över ett enormt vattenfall.
-
det var otroligt vackert men jag är inte alltid en pärla på att ta strålande bilder.
-
hade varit så skönt att bara ligga i hängmattan, eller spela strandtennis i solen.
-
-
ville helst ha tagit med mig den tigern hem & bara gosat!

pilgrim.

jag älskar smycken producerade av pilgrim. smycken i svart,guld & naturvitt är fantastiskt. smycken överlag är ju ganska fantastiskt. men just det här halsbandet är en favorit - jag såg det & var tvungen att ha det.

vitaminer&mineraler.

äter ni några vitaminer?
dave har fått för sig att det är bra för oss att äta c-vitamin & omega-3 så varje morgon lägger han fram en  liten dos till mig. kan väl aldrig skada i alla fall?
-

lunchtimes.

njuter sjukt god svampsoppa. eller skogs sopp suppe som det heter på norsk. inte helt enkelt att presentera!

dagens.

idag kör jag på pantertant tunika, strumpbyxor & tofflor.

idag kan vi väl skita i att gå ut?

det är för kallt för att njuta av snö idag - i alla fall när man får fartvind. kanske går ut & bara står still en stund. eller tar en promenad, men for now - inomhus. godmorgon!

överlevde.

gästerna var lite slitna efter festen igår så idag var det lugnar & aningen mer mogen stämning. ett av borden tog kort på mig för att de blev lite kära i mig. två äldre damer - älskar när det händer..! en äldre dam ville köpa min david för att "kramas" för tusen spänn en gång. haha, jag sa att det var för fattigt betalt så det blev inget.
(kanske inte baara därför).
nu ska jag skriva min "kvart om dagen" & sen somna!
16/11 - 2010.

tagga.

har bara legat i sängen & läst - kollat lite bilder & lyssnat på musik idag. nu är det dags & byta om för att åka & jobba. ett stort grusföretag som är här just nu, 130 bönder som inte verkar ha varit på restaurang tidigare.
wish me luck!
skulle behöva en grym the ark konsert för att bli peppad..!

dagens humör..

..är skit. & jag vet inte varför. dåliga dag. om tre timmar börjar vi jobba - känns bra att tjäna pengar trots skitdag.
-
två bilder ifrån hultsfred tvåtusensju som visar vad jag vill göra & mitt humör.
-

Today I don't feel like doing anything.

lyssnar på bruno mars album & the lazy song passar in på dagens känsla.

-

bjuder på en bild några av mina närmaste vänner tog - de posar som jag alltid
gjorde förr. & fortfarande gör stundtals, försöker bli bättre!12 februari - 2011.

GODMORGON!! :)
idag ska jag försöka hitta ett företag som kan göra schyssta förpackningar till våra grymma produkter. det borde inte vara så svårt alls. företaget ligger fortfarande hos bolagsverket men så fort de är klara så går vi vidare till skatteverket så vi kan få f-skattsedel & allt man behöver för att kunna handla&sälja. jag hoppas verkligen att vi är heeeelt redo när vi åker härifrån efter påsk.
-
att vi bara kan komma hem & yes, vi offentliggör hemsidan & vi är IGÅNG!
-
men nu.. frukost time!

sova.

har precis duschat efter att ha kommit hem ifrån jobbet.
nu måste jag sova..!
vi hörs imorgon!
kascha spelar minigolf på Koster 24/8 - 08.bruno mars.

om någon annan förutom jag inte visste namnet på den underbara rösten - är nog bara jag som är efter eftersom jag bor i en håla - men OM någon missat killen så är det den här. L.O.V.E.L.Y.
han är förövrigt född på hawaii.

zakynthos. 24/6 - 31/6 '08.

jag åkte en vecka till grekland - alla "vi tjejer" (som jag kallar min lilla grupp med mina bästa vänner) skulle egentligen ha dragit ner men alla bangade förutom jag så jag drog en charter själv för att hälsa på bästa Tjockis. Tjockis heter egentligen Lena men kallas Tjockis för att det ser så jävla gott ut när hon äter. haha. så vet ni det.
det blev en märklig, härlig, underbar och sjuuukt varm resa. det var mellan 40&50 grader varmt varje dag och 35 på nätterna. då var det sjukt skönt att svalka sig vid poolen & i havet.
-
bästa tjockis.
-
en dag när Tjockis jobbade hela dagen åkte jag på utflykt själv. det var fullt med par & familjer överallt och så jag då. men jag hittade ett par ifrån göteborg ganska direkt som jag hängde med hela dagen sen. det var egentligen en utflykt där vi skulle få se stora havssköldpaddor men det såg vi inga. (det såg vi däremot nästa dag när vi åkte trampbåt precis vid stranden). men på utflykten såg vi delfiner! jag blev helt till mig. fantastiskt att se dem i sin riktiga miljö - fria och lyckliga.
grekisk sallad är verkligen bäst i grekland, med härligt stora solmogna tomater & riktig feta.
-
jag hängde på stranden eller poolen under dagen & sen när jag kände mig färdigstekt köpte jag gott "snacks" - billigt vin & satt och läste på balkongen till Tjockis slutade jobba & vi kunde leka. det var fan härligt, verkligen! ser ut som att jag läste ungefär en bok om dagen & jag gjorde nog det. favorithobby.
-
för dig som inte varit på zakynthos så kan jag informera om att det kryyyllar av britter - det är som britternas ibiza så på nätterna är det fest & dagen kryllar det av baktunga britter. men en fin ö! en väldigt vacker huvudstad - på bilden nedanför.
jag älskar grekland - hur svenskt den än låter. :)

en kvart om dagen.

ramlade in på en blogg som handlar om att skriva. läste begreppet "en kvart om dagen" där. & det är så enkelt men så smart. jag älskar ju att skriva men som en dag som den här så känner jag inte att jag har tid - men jag har ju all tid i världen! börjar inte jobba förrän klockan sex, så nu ska jag skriva en kvart!
har kommit på en bokidé jag aldrig läst eller sett förut så om ett år när mina kvartar om dagarna har resulterat i en bok kanske ni älskar den. hoppas det!
här sitter jag på Zakynthos i Grekland 24/6 - 08 & läser. älskar att läsa!

om en månad.

om en månad + två dagar, alltså den 13/3 så ska jag ta mig ifrån den här norska skidorten till Lofsdalen i sverige. min familj har stuga där & jag ska dit för & vara med dem! älskar att vara på semester med familjen..!
ganska roligt att vi var där för bara typ ah, en månad sen. haha. då var det jag&dave tillsammans med mamma&pappa. nu om en månad blir det jaaag, m&p och så min bror med sin flickvän. längtar!
så här såg det ut då. det blev mycket längd, det är så vacker natur i fjällen. sol & snö är ♥
-
-
hur underbart?
-
sitter & försöker boka tåg & buss för att komma dit. mitt hopp ligger på iaf transferbussen ifrån Röros flygplats kan tänka sig att plocka upp lilla mig på tågstationen så att jag också får åka med till Funäsdalen och sen ta en annan buss ifrån Funäs till Lofsdalen. var schyssta..!

kaffe.

kaffedags. älskar svenskt starkt kaffe..!
-

dagens åk.

man blir bortskämd med skidåkning när man bor på skidort så vi nöjde oss med ett par timmar i backen. vi kan ju åka varje dag..! (fast det gör vi inte. haha)
så här fint var det ute idag..!
mitt ♥

godmorgon!

önskar jag kunde ge er en sjukt snygg godmorgonbild varje morgon à la kenza men så är inte fallet här..! haha.
ute skiner solen så nu blir det gröt, sen äre bara dra på sig bootsen, ta brädan i handen & hjälmen på huvudet & sticka ut iii solen..!
bara av att logga in på facebook märker jag att det är snökaos hemma igen , här är det finaste vädret på länge! mohahaha.
typ så här fint väder fast minus alperna.
igår slog vi förresten nytt rekord i antal besökar på min blogg. tihi. blev verkligen skiiitglad!! så fortsätt kika in :)
hörs mer i eftermiddag!
puss!

kväll.

nu är det kväll & jag ska mysa med film med dave.
en annan kväll var det också kväll och just kvällen den 21/10 - 07 så var jag på Muse-konsert i sthlm.
JAG ÄLSKAR MUSE!
-
-
-
det var en heeelt sjuuukt bra konsert!
jag flög hela tiiiden..!! när den spelade Time is running out som är en av mina absoluta favoriter,
då studsade jag flera meter upp i luften.
-
någon annan som var där?
oktober 07' - cirka tre och ett halvt år sedan & efter den här konserten såg jag ut ungefär så här.

vattuman.

jag älskar att vara under vatten!
älskar att det är en helt annan värld där - när jag tagit dykarcert ska ni få se vackra bilder på mig djupt ner i det blå men nu får det bli på de här istället..!
-

gratis bio.

har precis upptäckt gratis bio, det verkar verkligen jättebra!
man samlar poäng som man sedan kan få finfina premier
eller riktiga presentkort för..!
smart&smidigt.
gå med du med..! uppge att kascha tipsade dig..! :)

jag&dave.

ikväll är det bara jag&dave som jobbar i servisen på jobbet - kommer nog bli bästa jobbkvällen sen vi började här. vi jobbar sjukt bra tillsammans eftersom vi båda är drivna servitörer som vill göra vårt bästa och inte låter det stå disk kvar på borden efter gästerna gått - hur fräscht ser det ut?
blir en bra kväll på jobbet!
-
jag&dave. småbarn i Bergen - Norge 11/11-08.

trött på chef.

är trött på att ha chef - vill verkligen att vårt företag kommer att gå runt - hade varit en dröm..! :)
tänk vad underbart att få arbeta med saker man verkligen älskar, att arbeta för att man väljer att göra det, att styra över sig själv och bara bli tillsagd av sig själv vad man behöver göra..! jag hade älskat det.
vad gillar ni namnet? Dangerous Dave.

skaldjur.

skaldjur är bland det bästa jag vet.
-

sommar.

är lite sugen på skönt sommarväder så man kan gå ut någonstans & njuta av skaldjur & kallt vitt med den man älskar. ♥

världens godaste chili.o

håller på att göra världens godaste chili.
började med att hacka lök & chili - fräsa det så smaken kommer fram ordentligt,
fräsa köttfärs i vitlök, lägga allt i en stor gryta där det fortsätter fräsas lite. sen på
med massa tomatsås, bönor, chilisås, tabasco, salt, peppar, majs & soja för sjukt
god smak. toppar med rödvin & låter det nu puttra i ett par timmar.
awsome!
talande bilder för er som behöver . :)
-
-
-
-
sojan gör mycket för den underbara smaken - den & vinet. nu låter vi det puttra!

godmorgon!

jag är ♥
är du?

peace and love.

30 seconds to mars följt av ett gäng folkkära svenska band&artister.
det känns som peace&love väger tyngst inför sommaren..!
ska du på festival?

festival.

jag börjar få lite sug efter att åka på festival i sommar, jag brukade alltid åka på festival förut men sen har det bara inte blivit av de två senaste åren för jag har jobbat & inte kommit iväg. men i sommar? synd att hultsfred är nedlagt, det var min absoluta favoritfestival, jag var där 05,06,07 & 08. good times. :)
-
jag vet att vissa inte åker på festival för att det är lite smutsigt men liksom strunta i det! hultsfred var ju bäst för där kunde man bada hur mycket som helst.
-
tänkte visa lite bilder ifrån den regnigaste festivalen jag varit på - roskilde '07. det regnade 120mm på typ två dagar. det här är inte för att avskräcka anti-festivalare - ta det med en klackspark..!
-
det första som mötte oss.
-
här såg det okej ut på marken men här bodde de som kommit först & vi kom ett par dagar senare så vår
campingplats blev här. vi grävde en vallgrav runt tältet.
-
-
-
-
-
trots vädret, som efter de första dagarna sen bjöd på sol, så var det fantastiska konserter!
-
-
-
jag&stina.
-
stina efter svettig & härlig konsert!
-
de två look-a-likes-en stina & ellen som jag hängde mest med..!
-
jag&stina.
-
-
åk på festival!

min hund.

jag hade en hund, en fantastisk Flatcoated Retriever - en underbart vackert svart hund.
-
Juli hette hon & ibland saknar jag henne väldigt mycket, trots att hon dog före jul 2008
så kan jag sakna henne.
-
Hur kan man inte sakna en så här underbar hund?
på bryggan i stugan.

grått&snö..

..då stannar vi hellre inne & myser i sängen.
-
hittade lite roliga bilder ifrån en annan gång det var lite grått väder..
den sjätte juli tvåtusenåtta när jag skulle åka till skara sommarland med min
bästa storebror & hans flickvän så sjönk temperaturen plötsligt till tolv grader! men vi
åkte ju dit för att bada så bada gjorde vi. ahjustdet, det började ösregna också.
-
bilderna talar för sig själv.
-
-
-
de har förresten en sjukt äcklig vattenrutschkana som heter typ stupet eller något sådant
- den går verkligen rakt ner, testa den! sjukt äcklig..!

för fyra år sedan..

...vid den här tiden på dygnet var jag ute & åkte spårvagn & dansade i göteborg -
hade som vanligt tagit pendeln ner ifrån min hemstad alingsås & hade en grym kväll!
-
det här är alltså 10/2 - 07.
-
jag saknar göteborg!

love me sexy.

har precis sett semi-pro med will farell - kan vara jordens roligaste man?
-
se den!
-

dagens bok.

det här har jag skrivit idag. ta den här texten med en klackspark..!
den är inspirerad av Tio Små Negerpojkar
av Agatha Christie.

Tio Tjocka NegerFlickor.

Introduktion av de tio tjocka negerflickorna:

21:a juli.

Tjock Flicka Nr 1 - Melissa.

Melissa har panik, hon förstår inte hur hennes föräldrar kan vara så ondsinta att de ska skicka henne på fatcamp. Det är bara två dagar kvar och sedan kommer hon vara borta ifrån sitt fantastiska liv i tio dagar - på en jävla ö med nio fetton. Bara tjejer också, hon ser inte fram emot det.

Det värsta är att hon inte ens behöver åka dit, hon väger faktiskt bara strax under, viktigt att det är strax under hundrafyrtio kilo, hon kan gå ner dem själv. Om dumma mamma & tjockhuvade pappa bara kunde ge henne alla pengar som de lägger på det här fatcampet så skulle hon kunna investera dem i något vettigt istället. Campet kostar nittiotvåtusen kronor - för en tjej! Det är ju bara helt sjukt.

Hon sätter sig framför datorn och går in på "Brittans" blogg som hon gör ungefär femton gånger om dagen sedan hon fick reda på för en vecka sedan att hon ska åka på läger. På läger med tjockisar för att komma i kontakt med sin kropp & inse sitt värde & förstå hälsorisken med fetma & att tänka smart - att förstå att man lurar sig själv genom att äta onyttigt. Kan man väl lista ut själv tänker Melissa, det är bara så att jag älskar klubbor och då ska ingen skinny bitch säga att jag inte får äta dem. Älskar de som är lite större - allt är ju lite större här i USA, I love it - det här landet är designat för att passa mig - det är bara alla andra som måste inse att det nya idealet är det som är oversize.

Hon blir så sugen av att bli arg av att bara tänka på de som inte tycker att hon ska äta klubbor, hon öppnar översta skrivbordslådan, där finns alltid tillgång. Oversize-klubborna som fyller hela munnen, hon älskar dem. Bäst är de med cocacola - smak, men vill hon vara nyttig tar hon en av dem med äpplesmak, men de tycker hon egentligen inte så värst mycket om.

Melissa är nitton år och har en enda dröm i hela världen - att bli känd & dyrkad och därmed få allt hon pekar på, eget jetplan, fans som gör vad som helst för henne & enormt mycket pengar. Hur hon ska komma dit har hon inte riktigt bestämt än, men hon är en stjärna i sin lilla stad. Hon har sökt till American Idol tre gånger och hade det inte varit för att hon varje gång hon kommer till audition är sjukare än hon någonsin varit tidigare så hade hon vunnit varje gång. Så är det bara. Hennes största rival är Salli - Hon hatar Salli - är det ens ett namn liksom? Hon älskar att hata den tjejen.

Salli har försökt snika åt sig varenda kille som har haft ögonen på Melissa, och det är många. Och inte bara feta killar, Melissa kommer aldrig glömma när Rick ifrån rugbylaget ville ha henne när hon var sjutton år. Han var så vacker, så muskulös och hon älskade tanken på att han faktiskt skulle orka lyfta henne över tröskeln på deras bröllopsdag. Hon fantiserade så intensivt att hon fick för sig att han faktiskt friat och ringde upp honom för att förklara att hans kärlek var ömsesidig, men vem svarade då om inte Salli. I Ricks mobil! Melissa som älskar att vara drama queen svimmade i sin säng - dock hade hon inte mycket för sitt teaterstycke då hon var ensam hemma.

Jävla Salli. Och nu ska den kossan med på lägret, bara för att hennes tjocka pappa vill skryta om att sådana småslantar inte bekommer familjen Walsch - nejnej, här finns det pengar i överflöd. Salli är inte ens tillräckligt tjock för att få åka med, hon väger säkert bara dryga hundra, det är väl typ normalt?

Hon läser på "Brittans" blogg om hur stolt hon är över sina medlemmar, jävla hälsocoach tönt.

Brittan är den kvinnliga förebild och ledare som ska ta med dem ut på ön och lära dem ett sundare liv, både psykiskt och fysiskt. Melissa hatar henne, hon är blond, snygg, liknar riktiga Britney liiiteliiiitegrann, behöver inte överdriva. Men hon har ett så fånigt leende, Melissa är rädd att hon kommer slå till henne för att få henne att sluta se så överdrivet glad ut - falska subba.

Tjock Flicka nr 2 - Salli.

Salli ser fram emot FatCamp - kanske hon äntligen lyckas gå ner de där onödiga kilona, de liksom bara sitter fast och vägrar lossna trots att hon har testat allt. Efter sommaren ska Salli börja plugga juridik på Yale och då vill hon se ut som en världsvan tjej. Hon känner sig så svullen nu, hon försöker att bara äta lite och nyttigt men efter att ha ätit musli med yougurt till frukost, frukt som mellanmål och soppa till middag så blir hon ju så himla hungrig innan hon ska sova. Och hon kan inte sova hungrig, och så blir hon panikhungrig och så äter hon allt hon ser och det är ju inte så nyttigt alltid.

Hon drömmer om Yale, om hur hon sveper fram i korridorerna i sin lilla advokatdress, hon drömmer om männen som ska sukta efter henne och kvinnorna som ska önska att de vore dem. Och hon ska bara ta de värsta målen och hon ska bli stenrik och sen ska hon åka tillbaka hem till sin hemstad och peka finger åt Melissa. Så ska hon skratta åt henne, det ska hon göra.

Idag ska Salli gå till frisören och sedan ska hon få manikyr&pedikyr och sedan massage - hon tänker vara i toppform inför fatcamp. Pappa betalar allt för henne och hon älskar honom för det, han kommer aldrig säga något hårt mot henne eller säga att hon inte får och hon tycker att det är fantastiskt. Som en privat bankomat i hemmet där pengarna aldrig tar slut, hon har ett gott liv! Nu ska bara de där kärlekshandtagen bort.

Hon funderar på vad hon ska packa, kommer de vara tvungna att träna hårt eller kommer de liksom gå ner i vikt genom att göra yoga & stretcha och liksom tänka bort fettet. Hon hoppas på det sista, träning är inte riktigt hennes grej, hon tycker inte om att bli smutsig. Hon packar ner några fina klänningar istället och bara högklackade skor, hon kan faktiskt springa i dem, det har hon testat. Men hon hoppas inte att de behöver springa för mycket för hon hatar när hon får svettpärlor på överläppen - det är så jävla tjockt.

Tjock Flicka nr 3 - Jolie.

Jolie står och sjunger i duschen, hon älskar att göra det, hon älskar inte tanken på lägret. Hon fasar för två saker, den ena hon fasar för är båtresan dit. Hon har läst att den tar ungefär en timme. Hon som är så åksjuk, speciellt om det går vågor, åh usch, hon blir yr bara hon tänker på det. Hon funderar på om hon ska supa sig dyngrak och däcka på båten och därmed inte ha något fruktansvärt minne av den kvar. Men så minns hon en gång när hon åkte båt och var just full och det var det värsta hon varit med honom, så spydde hon på killen som hon ville ha med upp i hytten.

Det var den enda gången hon verkligen haft en bra chans att få med någon hem, men efter spyan så var hon fortfarande oskuld och det störde henne. Hon ville inte vara det, hon ville verkligen ligga med någon men ingen verkade vara lika desperat av det andra könet. Något som förvånade henne för alla sa ju alltid hur sugna killar var, det måste väl vara något fel på henne. Hon blir lite arg på sin mammas dubbelmoral som alltid har sagt att det inte gör något att hon är lite rund, det är bara lite mer att älska. Sen när hon insåg att Jolie blivit lite för mycket att älska så skickas hon iväg på tjockisläger.

Det andra hon fasar inför lägret är att hon inte kommer kunna blogga, de får inte ha med sig dator till ön, hur fruktansvärt? Och sedan inte ens iPhone, det står det på Brittans hemsida att det är lättare att göra stora ändringar i sitt beteende genom att lämna all kontakt med sitt gamla jag hemma. Skitsnack. Jolie är verkligen orolig för sin blogg, hon är alltid ute (inte i naturen utan ute på andra bloggar) och försöker få folk att gå in på hennes blogg, hon vill att den ska bli stor så att hon kan leva på den. Men det är bara de där som ser ut som modeller som får stora bloggar för att de ju faktiskt har signats som modeller för att de lägger upp så jävla snygga bilder i sina bloggar - hon hatar dem lite. Hon vill också se ut som en modell, men hur ska hon kunna gå ner ifrån hundrafemtio kilo till femtio? Det är alltså att skala bort 2/3-delar av sig själv, är det ens möjligt? Hon måste ju ha riktigt kraftig benstomme, det är väl därför hon ser så här stor ut. Utan den där dumma benstommen hade hon säkert bara legat runt hundrakilostrecket, säkert alltså.

Hennes strategi för att få fler folk att läsa hennes blogg är alltså att hon själv läser andras bloggar och kommenterar på deras inlägg att de ska läsa hennes fantastiska blogg. Det enda hon inte gillar med sin egna strategi är att hon inte tycker om att läsa andras bloggar, då får ju de bättre statisk och det är ju sin egna hon vill höja. Hennes rekord var en dag för ett par veckor sedan när över tvåhundra personer var inne på hennes blogg, men då la hon ut pinup-bilder på sig själv. Som hennes mamma sedan tvingade henne att ta bort, tydligen dög inte hennes kropp till det och nu ska hon på FatCamp - jippie.

Flicka nr 4 - Daisy.

Daisy får höra nästan varje dag att hon måste sluta bete sig som en vit, hon förstår inte hur efterblivna folk är när de säger så. Hon tänker bara vadå sluta bete mig som en vit? Vad fan är en vit, väx upp, vi lever på tvåtusentalet, det finns inget vitt och inget svart längre - vi är alla människor. Svarta människor kan vara så jävla tröga ibland - då är det bättre att vara en intelligent vit, hon tänker inte på att hon säger emot sig själv utan är stolt över sin förmåga att se saken med klarhet.

Hon är inte vit, hon försöker inte vara det heller, hon förstår bara inte skillnaden, finns det en skillnad?

Tydligen så tycker till och med hennes pappa att hon börjar bete sig lite väl annorlunda än vad som förväntas av en svart artonåring så han har fixat in henne på ett jävla tjockisläger, Daisy är inte ens tjock. Hon väger sextioåtta kilo och är 1.75 lång, hon är fan skitsnygg men Pappa Svarting har mutat den där jävla white-trasch Brittan och fått med henne på campet för att bli mer svart. Inte smal utan svart. idiot, hur dumt kommer det inte se ut när Daisy stiger ombord den där båten och är smal? Tjockisarna kommer hata henne från första sekund bara för att hon ser bättre ut än dem. Men Pappa har fixat det med orden att det alltid är bra med en naturupplevelse och så satte han in tjugotusen extra på den där töntiga Brittans bankkonto så var det inga problem.

Daisy älskar mode, hon lever för det, hon älskar Kate Moss framförallt, den snyggaste människan på jorden och Daisy gör allt för att anamma hennes stil. Hon har blonderat håret, hon har satt in blå linser och hon har alltid kläder anpassade efter senaste papparazzifotografierna på Kate.

Nästa år ska hon söka till en designutbildning så ska hon bli en världskänd designer och bli den som stylar Kate själv - så kan de ha exakt samma kläder - hur coolt?

Tjock Flicka nr 5 - Liz.

Liz flåsar på sin motioncykel på gymmet, hon försöker övertyga sina föräldrar över att hon inte behöver åka på läger på en öde ö för att gå ner i vikt, se på mig! jag gör ju det själv, gratis. Liz ska bli hiphop-artist och turnera över hela världen. Hon ska bli den stjärnan som tar över världen med sina beats. Hon ramlar av cykeln när hennes fokus försvinner in i framtiden och när hon kravlat sig upp på fötterna igen - fötter som bär en kropp på hundrasextio kilo så ser hon att hon bara cyklat sex kilometer och mamma & pappa ser inte nöjda ut. Hon kommer vara tvungen att åka på FatCamp.

Tjock flicka nr 6 - Maia.

Maia packar sin ryggsäck inför överlevnad, hon måste ha sin choklad, hon har sprättat upp ryggen i ryggsäcken och där stoppar hon nu in chokladkaka efter chokladkaka, sedan syr hon ihop igen och gömmer en liten kniv i en ficka i botten på ryggsäcken som hon också sytt själv. Nu ska hon nog klara sig, kanske, hon ser inte fram emot de tio dagarna med bara nyttig mat. Hon kommer säkert tvingas äta det där vidriga som kallas Quinoa - hon hatar Quinoa. Det var det Gud tillverkade när han tröttnade på människan, det är som djävulens straff mot mänskligheten, hon hatar det. Jävla Quinoa - och det är alltid det man ska äta om man vill gå ner i vikt. Det och tonfisk, som luktar kattmat och smakar kattskit. Hon hatar tonfisk också. Hon har testat alla bantningsvis som finns för sin mammas skull men det går inte, kan inte bara hennes mamma förstå det också, att det går inte!

Det spelar ingen roll om hon blir skickad på ett äckligt äckligt äckligt Quinoa läger - hon tänker fortsätta vara tjock. Hon gillar det - hon är tjock och trivs i det. Hon älskar sina små tubklänningar som inte lämnar någonting till fantasin, hon tycker om blickarna ifrån männen hon möter. Hon är jävligt snygg fast hon är tjock. Kan hon inte bara få vara det. Hon tänker på Quinoa en gång till och spyr nästan, kanske det kan vara nästa diet. Att bara tänka på Quinoa - jävla jävla Quinoa.

Tjocka flicka nr 7 - Desiré.

Desiré är en riktig överklasstjockis, hon älskar guld, svart och guld, black n gold. Hon är aldrig överöst med guld, hon har alltid lagom mycket, stilrent ska det vara, guld och svart. Hon är nästan besatt av det, hon klär i det. Hon har växt upp hemma hos sin mormor eftersom hennes mamma & pappa inte var redo för barn, de var ju bara sjutton år och mormor var då bara trettiofem så mormor har alltid varit hennes mama, hon älskar henne. Men nu har hon fått för sig att Dessie är onaturligt tjock och att hon är rädd att förlora henne för allt fett. Därmed ska hon nu på läger med några no-lifers som antagligen inte vet någonting om stil. Hon fasar för att behöva leva bland fattiga i tio dagar.

Tjock Flicka nr 8 - Patricia.

CocaCola - hon älskar det - förstår inte hur hon ska klara sig utan det i tio dagar. Hon kan kasta din dator, sin iPhone, sin iPad sin iPod, hon kan kasta allt i havet men låt henne få kvar sin cola. Hon hatar att dricka vatten, det är så äckligt, det smakar ju ingenting, hon förstår inte hur folk kan dricka det. Det bästa hon vet är att se en riktigt bra film, med lyckligt slut eller en där alla dör, äta chips och dricka cola. Ibland doppar hon chipsen i colan, hon förstår att det inte är nyttigt, hon behöver inte höra det ifrån en blondin. Men hon älskar det ju, varför ska man ge upp något man älskar?

Tjock Flicka nr 9 - Maggie.

Maggie är egentligen ingen flicka, hon är trettiotvå år och deprimerad. Hon har själv bekostat sin tid på lägret, hon behöver komma bort ifrån verkligheten och om hon därmed också kan gå ner i vikt så vore väl det fantastiskt. Margreth är olycklig för hennes livs kärlek Jason har lämnat henne för en smal vit tjej som tjugotvå och  är cheerleader för det fotbollslag som spelar på den skolan där Jason är lärare. Eftersom hon inte är student på skolan utan bara leder hejaklacken så är det ingen som tycker att det är något fel på det - men allt är fel på det. Hur kan ingen se att allt är fel på det? Maggie

hade planerat hela deras framtid, de levde redan i den framtid som hon planerat för dem för sju år sedan. De var gifta, de försökte bli med barn och så ... och så gjorde han så. Jävla töntiga Emma - hon heter så tjugotvååringen. Maggie är förkrossad och hoppas att den här resan ska göra henne gott och ännu smalare än smala Emma så ska han ångra sig Jason - då ska han ångra sig.

Maggie ligger i soffan och äter kycklingvingar direkt ur en bucket hon köpte i drive in:en på KFC, hon orkar inte laga mat när hon är deprimerad och då blir det så. Det är inte hennes fel att den snabbmat som går att få tag på oftast är lite onyttig. Är det verkligen olagligt att äta fet mat bara för att man är tjock, tydligen tycker alltid tjejen i kassan det. Hon ser alltid på Maggie med den där menande blicken - den där att hon kanske är där lite för ofta. För ja, det kanske har hänt att Maggie åkt förbi där även när hon var lycklig, även när hon hade Jason och ja, det kanske har hänt att Maggie har legat på exakt samma sätt när Jason har kommit hem ifrån jobbet. Jävla Jason som blev trött på sin tjocka fru och gick och låg med en smal liten slyna istället. Maggie börjar gråta och tröstar sig med en kycklingklubba som hon dränker i vitlöksås, det är ju godast så.

Tjock Flicka nr 10 - Alex.

Alex är en tuff tjej, hon spelar amerikansk fotboll på sitt college, hon fick stipendie för att hon är en så grym quarterback. Hon är stor och stark och en strålande spelare. Det är hennes coach som skickar iväg henne på det här lägret, för att bli lite mindre stor och lite mer bara stark, han vill göra henne till en stjärna säger han. Han är så fin Mike, hon är lite kär i honom och hon har legat med honom ett par gånger när han säger sådana där saker som att göra henne till stjärna, då blir hon helt mjuk i hjärtat och så väntar de till andra tjejer åkt hem så har de sex på hans kontor. Hon vet att det inte kan bli något mer än ett ligg då och då för han är gift Mike men hon tänker att om hon blir ännu snyggare nu så kommer han kanske ändå överväga att skilja sig, för att få fri tillgång till Alex dygnet runt. Allt hade ju varit så mycket lättare om de bodde ihop - det kommer han också förstå.

23:dje juli. Uppsamling.

Brittan står på kajen vid den lilla båten hon hyrt inför lägret, hon är nöjd, hon har fått nästan en miljon av föräldrarna för att bekosta det här FatCampet och hon vet att hon bara kommer göra av på cirka femtiotusen - fetman gör mig rik tänker hon. Hon älskar tjockisar och utmaningen att få dem att skärpa sig och tänka om, tänka bättre. Det handlar inte om att svälta sig själv, det handlar om att göra rätt medvetna val - det ska hon pränta in i den här  kullens huvuden så snart de är ute på ön.

Hennes favoritö - Hansi Island - hon säger bara Hansi och den är hennes favoritö för att den ligger så vackert, en timmes båtfärd ut ifrån kusten så har du Atlanten runt om hela ön, det är en otroligt mäktig känsla. Det är ingen stor ö och hela ön är ett naturvårdsreservat så det finns ingen som bor där. Hon har lyckats få tillåtelse att campa på ön ett par gånger före det här lägret genom att muta de som bestämmer. Inga mutor i pengar, bara en liten kyss där, en liten smekning där ett litet löfte där, män är så lättlurade.

Hon har lastat ombord all den packning de ska ha under de tio dagarna och lagt de på båten, att de ska bo i tält vet inte deltagarna om än men det ska de bli varse. Så kommer den första båten och ett stort svart bylte kliver ur en taxi, när hon stiger fram i solen glimrar det i öronen och runt handlederna på henne - Desiré är först på plats. Hon går med bestämda steg mot Brittan och hälsar och frågar vart hon kan lägga sitt bagage.

- Jag måste bara gå igenom det först så att inget som kan motverka effekten naturen kommer ha

på dig råkar åka med ut till ön.

-  Fine, rota bäst du vill men var rädd om smyckena, de är värdefulla.

Hon har tre LV-väskor med sig i olika storlekar, i den ena hittar B godis, i den andra tio paket ciggaretter.

- Får jag inte ha cigg med mig så kommer jag gå i taket - låt dem ligga kvar.

- Tyvärr Desiré men det är inte bara matvanor vi ska bryta, det är alla dåliga mönster i livet som

vi ska nysta upp och göra till nya bra vanor.

- Jag förstår inte ett skit men du kommer ångra dig när du får mitt abstinenshumör på halsen.

- Jag är villig att ta den risken.

Så anländer de andra i lagom takt, en Maggie kommer med rödsprängda ögon och en bucket med kycklinglår under armen, Desiré äcklas av att se en människa ur den lägre klassen så sårbar och öppet fet - skärp dig människa.

Hon klarar inte av att stå och se på den svaga människan som står och maler i sig kycklingben på det där viset. Lite värdighet får man faktiskt ha även fast man är fet. Hon går fram med en sådan fart mot Maggie -  som precis ska stoppa in ett till kycklinglår i munnen - och puttar till henne med en sådan omedveten kraft att Maggie får hela kycklingbenet nertryckt i halsen. Hon fäktar med armarna efter luft men innan Desiré har återfått vettet och B har hunnit tänka logiskt så faller hon ner död till marken.

Så var det bara nio tjocka neger flickor kvar.

Till slut är alla de andra ändå samlade, åtta av de nio som är kvar undrar varför en smal tjej är med. Den smala tjejen verkar också undra varför hon är där, Maia har känt hennes blickar i ryggen hela tiden under uppsamlingen, sluta stirra!

- Du, smala tjejen, om jag vill visa mina kärlekshandtag så gör jag det!

- Du, tjocka tjejen, det där är inga handtag, det där är fan traktordäck.

Varpå Maia hoppar på Daisy och de andra får rycka in för att lyfta av Maia ifrån lilla Daisy som inte har en chans emot den nästan hundrakilo tyngre tjejen.

De går ombord på båten, kapten styr med van hand ut mot ön - trots det ligger Jolie över relingen och spyr - spelar ingen roll att kapten har varit just kapten hela sitt liv, inte när det går dyningar som är flera meter höga. De andra mår dåligt av att se på när Jolies fett hänger på relingen och hennes mun spyr upp all skit hon brukar stoppa i den. Daisy spyr för att hon tycker att allas fett får eget liv i vågorna, det är som att de blir förlängningar av havet och de gumpar lika mycket som båten.

Efter en timmes helvetskval på båten är de framme på ön, de får en chock när de inte ser en enda byggnad på hela ön, ön är helt platt, man kan se alla kanter på ön ifrån stället där de går i land, där finns några träd men de står brett isär och ger full överblick över ön.

- Vart fan är det tänkt att vi ska bo? Alex tar ton, hon är beredd på lite semester och lite lätta tankar och kanske äta lite jordgubbar - inte på att leva som en grottmänniska.

- Vi ska campa kära vänner! B är på lyckligt humör - hon ber Alex om hjälp att lyfta upp tältet ur båten och sedan reser de tältet tillsammans, ingen av tjejerna har satt upp ett tält förut och de blir andfådda av att sätta tältpinnarna i marken och yra av att ha huvudet neråt när de måste trycka i dem hårt för att tältet ska stå pall mot vinden.

B vet att det kommer bli hårt för dem, de är inte förberedda på vad som komma skall, de verkar alla tro att de kommer få smäckra kroppar bara genom att komma ut på ön. Hon packar in de lådor med mat som hon har med sig in i tältet och sedan säger hon att de ska börja med en promenad. De ska lära sig att man kan leva både i och av naturen.

- På den här underbara ön har vi både mat  och frid att hitta i naturen. Flåsandes följer gruppen med, svaga efter båtresan och helt fel klädda går de upp mot de få träden och upptäcker att där är fullt med buskar och växter på marken, ogräs för dem.

- Se här säger Brittan, de här fantastiska bären är enormt goda och de mättar hungriga magar, ser ni, här är fullt på flera buskar, låt er väl smaka av naturens goda! Med de orden sagda tar tjockisarna ett bär var, men ingen av dem uppskattar smaken, det smakar för naturligt, för osötat. Brittan låtsas som att hon inte märker deras nedslagna miner då de hoppats på söta härliga bär och fått verkligheten.

- Men akta er för de här säger hon efter att själv ha ätit ett par händer med bär, hon pekar på lite snår som ligger lite vid sidan av buskarna, även de har orangea bär men med små prickar på, de får ni inte äta, de är giftiga och kan även vara dödliga i för stor mängd, så se upp för naturen kan vara lite mystisk och förrädisk ibland, men nu går vi till andra sidan och ser ut över havet, det är så vackert.

Så vandrar de till andra sidan, en platt promenad på cirka två kilometer, varpå Patricia ramlar till marken och skriker om nåd, hon orkar inte gå en meter till utan cocacola energi!

- Det går inte, jag orkar inte mer, jag måste ha cocacola.

- Lilla Pat, här blir det ingen läsk, men vi kan sätta oss ner och pusta ut och komma till ro igen. Låt havets själ väcka liv i era, tänk att förr i tiden levde vi såhär, i naturen och i samspel med den. Vi åt av den och när vi dog så åt den av oss, ni måste förstå era rötter och komma tillbaka till det där samspelet.

- Alltså jag orkar inte sånt skitsnack just nu, jag måste andas först.

Brittan lutar sig tillbaka på stranden och låter gruppen göra vad den vill, de flesta sitter kvar men Maia säger att hon fryser fast att det är tjugofem grader varmt och vill gå tillbaka till tältet för att hämta en tröja till. Brittan låter henne göra det, lägret handlar även om att ta egna beslut och göra vad som känns rätt - framförallt att lära sig vad som är rätt att känna som rätt. Hon vet att deltagarna under första dagen inte orkar lära sig så mycket, det är så nytt bara att komma till en ö med nya människor att det redan råder kaos i deras inrutade mönster.

Maia reser på sig, hon längtar redan efter choklad, den dumma smala Brittan hittade hennes gömma och hon skrattade till och med åt den, sådana hade hon sett många gånger tidigare och tyvärr så kunde inte för allt i världen låta Maia ta med sig sin choklad. Som att det hade skadat henne. Maia går samma väg som de precis gått för att det ser ut att vara den kortaste vägen. Hon fryser egentligen inte alls, hennes korta blå kjol och hennes vita tubtopp i stretch är blöta av ansträngningen att gå i hettan men hon var tvungen att komma ifrån gruppen och komma först till lägret. Hon måste se om det finns någonting av värde att stoppa undan eller i sig, hon tänker inte äta Quinoa. Inte för allt i världen så tänker hon stoppa i sig äcklig äcklig quinoa, det går bara inte. På vägen går hon förbi buskarna och hon tyckte egentligen att bäret var ganska gott som hon åt tidigare. Men eftersom gruppens åsikt var att det var äckligt så ville hon inte vara den som stod ut ur gruppen direkt. Förutom Maggie då men hon var ju redan död så hon kan ju inte räknas.

Maia tänker att kanske så är de här bären det sötaste som finns på ön, tänk om någon annan också tyckte att de smakade gott och äter upp alla före mig. Det är nog osannolikt att det finns något godis i lägret, det är nog bäst att lagra lite sött i magen så kanske det känns lättare sen tänker Maia.

Så tar hon några nävar med bär och trycker i sig, de smakar nästan ännu sötare än de gjorde tidigare, de smakar liksom mer, tungan känns konstig efter en stund men de är så söta de här bären, hon måste ha tagit ett dåligt bär tidigare. Så stoppar hon i sig mer, de här bären ska ingen annan tjockis få ta före henne. Så upptäcker hon vad hon gjort, bären smakar sötare och annorlunda för att det är de andra bären - de med prickar på.

Så var det bara åtta tjocka negerflickor kvar.

Det var Daisy som först såg vad som skett eftersom att hon var den enda av tjejerna som orkade gå på och därför tog täten. B fick gå längst bak för att se till att alla följde med, skymningen var på väg in över ön och hon ville att de skulle gå i grupp. De var på väg tillbaka till lägret för att laga middag tillsammans. Det skulle bjudas på kalkon med Qunioa badandes i kalkonsjy, tur att Maia var död. Det var en strålande rätt enligt B som brukade göra den hemma hos sig minst en gång i veckan upplyste hon gruppen om. Sanningen var att hon aldrig åt den utan en riktigt fet klick med créme fraiche, men det kändes som en onödig upplysning för gruppen. Hon tog fram trangiaköket, hällde vatten i kastrullen och tände på. Kalkonen var redan färdiglagad, den skulle de äta som den var. De behövde bara koka Quinoan och värma sjyn så skulle det bli matdags.

- Jag behöver en cigg, är det ingen som har en. Jag betalar alltså tiotusen för en cigg, Desiré såg bedjande på de andra.

- Det var ingen som fick med sig någonting till ön som motverkar era kroppar på vägen att bli friska & sunda så tyvärr kommer ingen att bli tiotusen kronor rikare och du kommer få bli rökfri.

- Dryga bitch, muttrade Desiré och lade sig ner på sin luftmadrass så att fettet skumpade och madrassen inte slutade röra på sig på en halv minut. Hon skulle i alla fall inte hjälpa till med matlagningen, de kunde glömma, det fick väl hon den smala tjejen göra.

- Vad gör du här egentligen? Alex var tvungen att fråga Daisy vad hon undrat sen hon sett henne på kajen, eftersom Alex hade något emot just sådana smärta tjejer som Daisy eftersom att hon själv önskade att se ut så fick en ganska aggressiv ton i rösten när hon frågade.

- Jag är i alla fall inte här för att bli vän med dig. Svarade Daisy med en lika bitsk röst tillbaka, hon hade inget emot Alex förrän hon just öppnat sin mun och pratat med henne.

- Så så flickor, vi är kanske inte här för att bli bästa vänner med varandra men det blir så mycket lättare att bli bästa vänner med oss själva om vi åtminstone är trevliga mot varandra, tycker ni inte, vore inte det trevligt?

- Okej, jag frågar igen, sa Alex med tillgjort trevlig röst, något alla andra hörde men tydligen inte Brittan som redan var så långt in i falskhetens värld att det inte uppfattades på hennes radar, vad gör du här egentligen? Du är ju smal och även om det tar emot att säga, men ganska snygg. Du passar inte in här, jag tror du förstår varför jag frågar min vän.

- Jag förstår. Sa Daisy med överdrivet lugn ton. Jag är här för att min pappa tycker att jag beter mig som en vit, hur man nu gör då. Han är här för att få mig att bli mer svart. Han tyckte väl att ett gäng tjocka svarta var det ultimata eftersom det finns så jävla många av er.

- Nu anar jag en något aggressiv ton igen så nu koncentrerar vi oss på maten, jag tror att alla kommer bli lyckligare med lite hälsoriktig mat i magen. Brittan började nynna på en sång medan hon rörde om i grytan och la upp kalkonköttet på nio tallrikar sedan la hon Quinoan på plats bredvid och hällde sjy över - det såg jävligt grått ut men det vägrade hon erkänna.

- Ser det inte makalöst gott ut? Glöm inte att hungern är den bästa kryddan!

Det sista hon sa var i alla fall sant och alla var hungriga och lite utmattade efter promenaden och två dödsoffer före middagen så det smakade helt okej. Förutom att Brittan visst var en usel kock och misslyckades med att koka Quinoan så att den var hård. Efter middagen kastade Brittan alla plastbestick och papperstallrikar i en svart sopsäck som hon sedan la utanför tältet, miljön var visst inte lika viktig för henne som att man var smärt och trimmad. Sedan började hon en liten föreläsning om hur viktigt det var att förstå hjärnans egna omedvetna val om vad vi väljer att äta, att man måste lura hjärnan, ställa in den på nytt och börja om för att komma ur de gamla vanorna.

Sedan kom det på problemet - hur kunde de inte ha tänkt på det förrän nu?

Det fanns inga toaletter och inget duschvatten - allt vatten de hade i flaskorna måste de spara för att ha som dricksvatten, hur skulle de bli rena? Desiré ger till ett skri när hon inser att hon är fast i ett smutsigt helvete. Melissa som fram till nu klarat av att hålla lock på sitt agg mot Salli tappar nu kontrollen, den här motgången blir för mycket och ifrån ingenstans ställer hon sig upp och skriker för allt hon har " DIN JÄVLA FETA KOSSA!" till Salli. Sen verkar det som att hon är nöjd, eller så är hon bara tagen av ansträngningen och hon sätter sig ner och blir tyst igen.

Liz som varit ganska tyst fram tills nu börjar först skratta, sedan höjs det till någon typ av panikattack och Brittan dunkar till henne hårt i ryggen så att hon faller framlänges men i alla fall kommer hon ur attacken. Istället börjar hon göra beatboxa med munnen och när de andra tjejerna hänger på i rytmen så slänger hon in orden din jävla feta kossa och gör en sång av det. Tjockisarna njuter, alla svarta alltså - Daisy tycker att det blir lite väl svart och går ut för att svalka sig. Hon luktar lite svett och hon hatar det, att inte vara ren känns fattigt och hon överväger en stund innan hon bestämmer sig för ett bad.

Även om det är salt vatten så är det vatten och hon kan skrubba sig med sanden. Hon tar av sig sina tighta svarta läderbyxor och sitt naturvita linne med en svart liten väst över som hon sett Kate ha på sig bara i förra veckan. Så stegar hon i vattnet, det slår skönt mot henne och hon känner sig redan fräschare. Hon vill ha mer, mer vatten, ännu fräschare så hon simmar en bit ut och en ström tar tag i henne. Hennes skrik försvinner i vinden.

Så var det bara sju tjocka negerflickor kvar.

Brittan hittar Daisys kläder på strandkanten och förstår vad som hänt, hon tänker på det en sekund sedan tar hon av sig sina egna white-trasch paltor och tar på sig designerkläderna istället. De döda kommer väl knappast tillbaka för att få med sig sina kläder till dödsriket.

Natten sveper förbi utan några större händelser, Salli vaknar till någongång av att Melissa viskar i sömnen att hon hatar henne. Men det gör henne inget, hon har inte så mycket tillövers för Melissa heller. Om tio dagar så behöver de aldrig se varandra igen, sen åker hon till Yale och så kan hon hånle åt Melissa hela livet efter det. Med den tanken somnar hon och sover gott tills hon vaknar av sin knorrande mage. Hon rör på sig lite till sidan i sin gula klänning med vita prickar som hennes kropp fyller upp med råge, hon sätter sig upp och sätter fast det vita diademet med den stora vita blomman i det plattade afrohåret och så känner hon sig redo för en ny dag.

Det är ingen annan kvar i tältet, varför har de lämnat henne helt själv?

Hon kryper ut ur tältet och ser alla andra uppe i skogen, de har väl hittat något nytt fantastiskt bär. Hon snörar på sig sina höga platåsandaler i kork med blommigt tyg runt foten och går med väldig möda upp till de andra.

- Åh godmorgon bästa Salli, du sov så sött så jag kunde bara inte med att väcka dig. Vi andra håller på och lär oss lite om de lokala svamparna här på ön.

- Många giftiga eller? Frågar Salli och pekar mot platsen där det igår låg ett strandat svart val-lik.

- Nej, svamparna är ätbara allihopa, men de är godare om man tillagar dem såklart så idag ska vi plocka all svamp vi ser, sen går vi tillbaka till lägret och läser om svamparna i svampboken så vet vi sen hur de smakar som bäst. Smart va? Brittan håller uppe sitt överlyckliga humör som hon hoppas ska smitta av på medlemmarna så att de blir nöjda med kursen och rekommenderar den till andra så att hon kan tjäna en enkel miljon till.

- Jag kommer i alla fall ha mycket att skriva om på bloggen, säger Jolie och suckar. Hon vill ha sin iPad i knät nu så hon kan skriva om allt konstigt hon är med om, om hon skriver om allting som hänt sen när hon kommer hem så kommer det bara bli ett för långt inlägg och ingen kommer orka läsa allting. Hon fasar för att ingen kommer att ha läst hennes blogg medans hon varit borta, trots att hon förberett med tidsinställda inlägg för alla dagar hon ska vara borta. Om statistiken visar noll så kan hon lika gärna hoppa ut för ett stup - så känns det. Åh vad hon vill bli snygg så att hon kan få ligga med en kille. Hur jävla svårt ska det vara? Nyp mig i rumpan för fan!

- Den här svampen ser giftig ut, säger Melissa och drar på munnen innan hon lägger till, var det en sådan här svamp du gav Rick Salli?

- Såja flickor, nu börjar vi luta åt det aggressiva igen, den svampen är inte giftig, det är en väldigt vacker svamp som vi ska läsa om tillsammans i boken.

- Vet du egentligen någonting om svampar och natur eller läser du allt ur de där böckerna? Det var Alex som kände sig tvungen att fråga, Alex var ganska bra på att se när folk körde rävspel och var falska för att som de ville, han hade råkat träffa Mikes fru tillsammans med honom ett gäng gånger och varje gång hade han lyckats ta sig ur knipan genom att hitta på ett eländigt skämt om dem. Hans fru älskade honom för mycket för att se lögnen, men snart skulle hon få den svart på vitt i ansiktet, snart skulle Alex & Mike vara paret, det snygga paret de andra önskade att de var, snart. Alex flög iväg så långt i tankarna att hon inte hörde Brittans svar och hon brydde sig egentligen inte, den här kursen var ett skämt.

- Kom nu flickor så plockar vi pinnar och gör en eld nere på stranden, så kan vi steka våra svampar över elden! Fantastiskt inte sant?

- Hade varit fantastiskt om man kunde få en cigg. Muttrade Desiré och vände ansiktet mot solen.

- Såja såja, upp och hoppa nu flickor, alla pinnar går bra men vi får inte bryta av några ifrån träden, de måste ligga på marken, naturen måste ha gett dem till oss. Ser ni filosofin i det?

- Jag ser filosofin i cocacola & chips - det är den filosofin som har byggt min vackra kropp. Sa Felicia och slog på sina lår innan hon reste sig upp, de dallrade fortfarande en bra stund efter att hon rest på sig.

De började ändå samla in veden till brasan, tanken på att det var så de skulle få mat gjorde det möjligt. Mat, alla suktade efter mat och det hade bara gått ett dygn. De pratade i mun på varandra hela tiden så ingen fick egentligen sagt något, så började de beatboxa och alla hängde på i LIz rytm igen. I slutändan fick B plocka de mesta pinnarna själv, sedan fick hon tända brasan själv och sätta ihop anordningen själv - flickorna tänkte på annat. De hade lagt sig på stranden och låg och pratade om mat, de var inte sugna på någon jävla svamp.

De villa ha smördeg av vitt mjöl och smör, rullat runt smör & sylt och sedan doppat i ännu mer sylt, ännu bättre om det gick att doppa i grädde och ha en milkshake vid sidan av - kursen hade inte riktigt gett de resultat som det hoppades på ännu.

- Jag behöver chips, jag behöver liksom lite crunch, lite frasigt, jag klarar inte av den här svampskiten och Quinoa, jag får spel! Felicia klagade samtidigt som hon rullade över på sidan för att klia sig på benet.

- Kom nu flickor - om ni hjälper till så kan vi steka maten i smör! Ni hörde rätt, smör, för riktigt smör är inget farligt bara man använder det rätt.

Flickorna reste på sina tunga rumpor och skumpade iväg till lägret, de satte sig runt elden och lyssnade när Brittan berättade om de olika svamparna, där var visste en som var giftig men den hade hon kastat åt sidan - det lovade hon. Flickorna var för hungriga för att tänka på om hon lyckats rensa ut det giftiga. De hade blivit lovade att det skulle stekas i smör och då gjorde lite gift inget, deras kroppar klarade av mycket.

Smöroset var ljuvligt och de alla blev på bättre humör, de pratade uppsluppet och märkte inte när Brittan smög iväg mot träden samtidigt som vinden ökade. De åt upp allt som fanns och tänkte inte på att lämna något åt B, man får ju ta för sig när det bjuds. När vinden ökade ytterligare gick de in i tältet för att hindra det ifrån att blåsa iväg, med deras tunga rumpor på ungefär ett ton så skulle det nog stanna kvar. De var så lyckliga i sitt smöros att de började spontan sitt-dansa och skakade på allt de hade, de sjöng och skrattade och tänkte inte på att det ryckte överdrivet mycket i tältet.

Nästa morgon vaknade de och tog ett bad, plaskade i vattnet som små barn tills de blev hungriga igen och blev som griniga, hungriga barn. De gick mot skogen för att plocka mer svamp, de tänkte inte på att det fanns mer mat i lägret - rationella tankar när en tjockis är hungrig är sällan vanligt förekommande.

Patricia såg det först, det blonda håret under ett träd, Brittan hade fått ett fallande träd på sig och dött under natten.

Så var de bara sju tjocka negerflickor (utan ledare) kvar.

I det tillståndet, när de märkte att deras ledare var död, de var alla hungriga och ingen av dem visste hur man betedde sig i naturen så drabbades de av "Flugornas Herre" - syndromet och Alex röstas fram som ledare för gruppen. Hon verkar vara den tjejen med mest naturlighet i sig, de andra består mest av konserveringsmedel. Hon bestämmer att de går tillbaka till tältet och ser vad som finns i skafferiet - den här gången låter de Jolies kläder vara kvar på Brittan för ingen av dem får på sig dem ändå.

I tältet hittar de Quinoa - detta djävulens skänk till människan. De blir nedslagna av fyndet och aningen förtvivlade, men de lever samtidigt kvar i hoppet av att någon kommer komma dit och ordna allting åt dem. Men Alex kopplar sin ledarroll ordentligt och tänker att i ett hav så finns det fisk, de måste leta reda på eller göra ett nät. Så att de kan fiska - när Alex går in i sin roll så blir hon väldigt ordentlig och de andra tjejerna försöker följa men de rumlar mest runt med sina magar och vet inte riktigt vad som förväntas.

En sak vet de - De svälter hellre än de äter Quinoa.

Längst ned i matskafferiet så ligger det faktiskt ett nät, ingen av dem vet ifall det är ett sådant nät man har när man fiskar för ingen av dem har någonsin tagit i en riktig hel fisk och de vet än mindre hur man faktiskt skulle få tag på en. Alex bestämmer att alla måste ta ur sina örhängen och den som har extra måste fram dem också säger hon och ger en sträng blick åt Desirés håll. De ska ta en kniv och vässa fästena på örhängena och så ska det bli krokar som de ska fästa i nätet, de gör som de blir tillsagda och sedan går de ut med nätet i havet, de går tre på led och så Alex som dirigerar. När hon säger att de är långt ute nog släpper de stenarna som de satt i bottenändarna och låter flytvästarna som de fäst i de övre ändarna hålla nätet uppe.

Helt perfekt spänt blir det inte men de är nöjda med sin insats. De lägger sig på stranden igen, tagna av ansträngningen att både gå i vattnet, sedan simma i det och sedan trampa vatten medan Alex bestämde vart som var perfekt. De slocknar ett par timmar i solen och deras mörka fett får en solbränd ton - de är nöjda när de vaknar - vilken tjej gillar inte en schysst bränna?

Alex väcker dem genom att slå soppsleven mot grytlocket - hon tycker att det är dags att kolla nätet. De kurrande magarna håller med och de gör om samma procedur som tidigare och hoppas på mat. Deras förhoppningar slår in, det har fastnat fem fiskar i nätet, de tar in bytet till stranden, nöjda med sin insats. De sätter sig på stranden, gratulerar varandra och sedan är det ingen av dem som vet vart de ska börja. Vad gör man med en rå fisk? Som inte är uppskuren i sushi. De har ingen aning. De börjar klia sig i håret allihopa så att de ser ut som ett gäng förväxta svullna apor.

De ska rensa dem säger Alex, tar en kniv och skär av huvudet på en fisk, hennes ledaranda dör dock när ett par fjäll lossnar ifrån fisken och lägger sig på sin mörka rejäla hand och hon skriker rakt ut:

- Jag dööör! fyyy faaan vad äckligt!! AAAH!! JAG DÖÖÖR!

Ingen ville ta i fiskarna efter det, att fiskar hade fjäll var mer än de visste om och fiskfjäll var numer det äckligaste någon av dem visst. Desiré var lite småsur efter att ha behövt offra sina vackra örhängen för att fånga äcklig fisk och hon tänkte inte kasta fiskarna nu efter att ha offrat så mycket bara för att de var äckliga. Hon gick upp till träden, kastade en blick åt liken men struntade i dem, plockade några gigantiska löv som växte där. Vad det var för växt hade hon ingen aning om men de såg bra ut. Så gick hon till fisken och lyfte upp dem med hjälp av löven som hon sen band ett snöre runt och la på elden, så tillagades fisken i alla fall.

Vad hon inte tänkte på var att fiskar också har inälvor och andra saker i sig som man inte vill äta men hon kände sig ändå nöjd och när de var lite tillagade var de lättare att ta i. Med sina ringbeklädda fingrar fattade hon sedan tag om fisk nummer ett, med andra tagen tog hon kniven och så skar upp magen på fisken. Hon gjorde så med alla fiskar, sen gick hon ner till havet och skavde bort allt äckel med kniven, till slut lyckades hon karva ut köttet som hon stekte i smör och alla i gruppen prisade henne. Det var det godaste de någonsin ätit och hon och Alex såg snett på varandra. Vem var nu ledaren?

De skulle inte behöva dryfta om det onödigt länge för att Desiré hade satt slaktkniven i sanden med eggen rakt upp mot himlen nere vid strandkanten där hon rensat fisken. Och när Alex blev kissnödig och gick ner till havet för att göra något åt det, trampade hon snett och tappade balansen varpå hon föll och hennes hjärta som slog så hårt för Rick blev punkterat av kniven.

Så var det bara sex tjocka negerflickor kvar.

Återigen var de mätta och belåtna - de dåsade till där de satt. De drömde om fet mat, om godis & och  läsk. Så kom Melissa på i ett vaket men sovande tillstånd ihåg att hon gömt en av sina favoritklubbor i ett fack inne i väskan som hon varit bergsäker på att B hade hittat innan de gick på båten men som hon nu inte var lika säker på. Hon hoppade upp så fort hon kunde och sprang in i tältet så fort hon kunde och slet upp väskan så fort hon kunde och hittade klubban så fort hon kunde, en underbar ljuvlig over-size som fyllde hela munnen, och hon slet upp plasten så fort hon kunde och hon slängde i sig klubban och tryckte in den i munnen så fort hon kunde..!

Så var det bara fem tjocka negerflickor kvar.

De märkte inte liket förrän de skulle gå & lägga sig, de fick använda alla krafter de hade för att lyckas kånka ut det och kasta det i havet, det såg det flyta iväg och gick in i tältet. De var lyckliga och aningen lättade, nu när de bara var fem så fick de två madrasser var som de kunde vältra sitt fett på och dubbelt så mycket kuddar och filtar - livet lekte.

De sov gott den natten - de vaknade utvilade och fiskade fisk på samma vis som igår, idag fick de ännu mer - de blev nästan för mätta och de kände igen den välbekanta känslan av att vara helt "stuffed" - de njöt. De låg och jäste på stranden som feta kalkoner som gräddas. Det bekom dem inte längre att det var en vecka kvar tills de skulle få åka hem, de hade det ganska bra. De gick säkert ner i vikt också och det var väl det som var hela poängen med lägret?

De följde bara kursplanen.

Salli & Desiré blev bra vänner utan att egentligen säga så mycket, de bara upptäckte ett band dem emellan och de trivdes nära varandra. De beslöt sig för att ta en promenad runt hela ön, de visste inte om de skulle orka men de var vacker miljö, havet var lugnt och still och solen sken, de kunde gå dit de orkade i allafall. De ville även se om det fanns något ätbart på den östra & västra sidan av ön.

De började med att gå mot den västra sidan, det var ljuvligt vackert med den vita stranden som sträckte sig långt ut i det turkosa havet. Förrädiskt vackert skulle de märka för efter en liten stund blev sanden till kvicksand.

Så var det bara tre tjocka negerflickor kvar.

Patricia, Jolie och Liz hörde när de två ropade lite lamt efter hjälp men de var alldeles för mätta för att orka springa dit och hjälpa till så de beslöt sig för att ligga kvar och jäsa.

Patricia som var den fetaste av de tre tog av sig sina kläder och smorde in sig i smör för att få mer färg på sitt bruna skinn. Efter timmar i den stekande solen började fettet koka & hon blev ett popcorn.

Så var det bara två tjocka negerflickor kvar.

Jolie blev hungrig och åt rå Quinoa som växte i magen så hon sprängdes.

Så var det bara en tjock negerflicka kvar.

Liz glömde andas.

Så fanns det ingen tjock negerflicka kvar.


kärleksgåva.

jag skriver så det står härliga till.
haha, en så konstig bok/novell - mörk & komisk.
-
ville bara visa er de här söta örhängena jag fick av dave i julklapp.
har ännu inte kommit på när jag ska ha dem men jag älskar dem.
de är så fula! :) & så har de hjärtan. perfekt!
-

skriv en bok.

jag måste ha ett mål med dagen.
idag ska jag skriva en bok.
12 timmar har jag på mig.
vad tror ni?
-

långpromenad.

en långpromenad 7/11 - 10.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
nu är det dags att göra något av den här dagen..!

vad ska man bli när man blir stor?

jag vet verkligen inte, alla mina närmaste vänner studerar - alla utan jag.
jag vet inte vad jag vill bli! jag har en dröm om att bli författare men då måste
jag ju faktiskt sätta igång & skriva färdigt en bok. jag har en som jag skriver på nu
- jag gillar den - kanske skulle du också göra det?
är fri hela dagen idag också - kanske skulle jag skriva några sidor.
-
för ett tag sedan blev jag sugen på att bli mäklare, men den tanken glider undan
mer & mer känner jag. mest på grund av allmänhetens tankar om mäklare,
de ljuger, de glömmer att säga att golvet har röta & att badrummet är fuktskadat.
jag vill inte bli en sån - jag bara älskar byggnader.
-
-
det jag velat bli sedan jag var liten är copywriter - jobba med texter i reklam.
-
om man ändå ska bli copy så vill jag plugga på den bästa skolan & det är RMI Berghs i
sthlm, då kostar det cirka tvåhundratusen för två år. men om du blir en riktigt
bra copy så har du snart tjänat tillbaks det.
-
så läser jag antagningsproven & blir matt istället för taggad.
då kanske inte det heller är rätt.
Jag vet verkligen inte vad jag vill bli! hjälp.
jag i stavanger 29/9 - 10.

dansa.

jag undrar när jag kommer dansa på baren igen?
någongång under säsongen i Stöten 07/08.
-
låt det inte dröja för lång tid!

kaviar.

kaviar verkar vara en sådan sak som man antingen hatar
eller älskar. jag ÄLSKAR det - på en knäckemacka framförallt.
-
efter tre filmer kan du ju bli lite småhungrig så rundar av kvällen med ett par underbara sådana.
-

kvällen.

jag var redo för en middag & vinkväll som skulle få sluta hursomhelst
- hade med mig allt jag behöver för att sova över.
-
-
Jason hade lagat en fantastisk chili med tusen smaker..! I ♥ CHILI.
-
-
efter maten gick vi alla in i matkoma & vi bytte vinet mot thé & det blev en filmkväll istället.
ingen hade energi till något annat & det var sjukt skönt!
-
1:a filmen var Hot tub time machine - en amerikansk komedi. helt klart
sevärd - en slapp film som man lämnar med ett leende.
2:a filmen - Child's play (den onda dockan) - en amerikansk skräckfilm
ifrån 1988. fantastisk som komedi och du lär inte drömma mardrömmar efteråt..!
3:dje filmen - The Tourist.
Fantastiskt vacker film - underbara miljöer.
nu tror jag bestämt att det är läggdags..!

redo.

nu är jag redo för kvällen..!
är ni med? :)

underbara dag..!

har haft en underbar dag i backen,
har hängt med Elisabeth & Jason - skönaste paret verkligen.
-
lite underbara bilder ifrån dagen:
här är turen i liften upp till fjället - den här liften ligger precis där vi bor. fint.
-
uppe på fjället mötte vi upp med Elisabeth & Jason & drog en liiiten liiiten hajk upp på fjället för
& ha det gött i solen.
-
-
-
skönaste paret.
-
sen drog vi vidare till ett ställe som heter Studio H som säljer en pint öl eller en flaska cider
för 35 kronor till säsongsanställda. hur billigt?
-
bild på liften vid stängning.
-
nu är vi hemma jag & dave & E&J bor uppe på fjället så vi har fixat schysst skjuts &
ska åka upp till dem nu så fort jag duschat & svirat upp. de har lagat sjuuukt
god "chili" så vi ska upp & äta mat & dricka vin.
-
underbara dag..! :) har du också en underbar dag?

8:onde februari - 2011.

hade tänkt blogga igår när jag kom hem efter jobbet men då höll
blogg.se på & uppgradera så det gick inte att komma in! så sorry för det.
-
och godmorgon !! :)
-
idag är jag fri (ledig på norsk) & solen skiner & allt är skitbra
så nu ska vi slänga i oss gröt & sticka ut i backen!
-
har massa roligt att säga till er men det får bli
i eftermiddag!
-
härliga bilder ifrån chamonix.
ifrån vänster: min vän Tjockis (Lenas) pojkvän alex, jag & dave.
-
-
-
-
antagligen den härligaste miljön att vara lite bakfull i.
ha en underbar dag! vi hörs när backarna stänger!

rockigt.

dags att jobba.
-
eftersom att vi som sagt bor nere i en håla & restaurangen ligger uppe
på fjället så tar det ungefär en halvtimma från hit till dit.
-
inte lika rockigt som en rockfest på South Bar - Chamonix.

kaffe.

jag dör snart på att det inte finns NÅGONTING här där jag bor.
-
saknar att få gå & fika - bara ta en kaffe.
-
vi bor i en håla, det är snö åt alla håll & största staden är fem mil bort
& det finns ingen smidig kommunikation dit alls.
jag är inte bitter.
jag vill bara gå & ta en kaffe någonstans..!
kaffe kaffe kaffe - fika fika fika.
de här två fikorna är ifrån sommaren i Rosendal - där bor det max tusen personer
men de hade ändå fik & ett par barer & en tre/fyra restauranger - det var kos.
-

frukost.

aningen sent men kan iaf säga att jag fått gjort lite
före frukost idag. :)
dave har gjort underbart spicy chiliconkarne.
godmorgon på er..!

måndag.

måndag.
idag börjar nya schemat,
de här tre veckorna kommer
bli de mest arbetsfyllda på hela
säsongen. jag har två fria dagar de
här veckorna som kommer nu. så för
mig så är det väldigt snart mars & vår!
-
idag börjar jag jobba klockan 18.00 så ska
bara ta det lugnt här hemma - mysa med Dave.
nu när vi har skickat vår företagsidé till bolagsverket
har vi tagit ett steg på vägen. sjukt roligt!!
-
för två år sedan, alltså 7/2-2009 var vi i Rosendal,
en liten liten ort på norges västkust, ett gäng mil nedanför
Bergen där vi egentligen bodde just då.
-
Men vi var där för att hjälpa till att servera för så här var det:
efter att vi varit tillsammans ett par månader så ville dave åka
till Norge & jobba lite. en av hans jobbarkompisar Oscar blev
också sugen och även Johanna - som jag nämnde i tidigare inlägg.
& jag hakade också på.
så i november 2008 åkte vi till Bergen.
(staden där solen aldrig skiner.
förutom på den här bilden.haha.)
-
så var det så att Johanna - som jag blev vän med i Stöten 07/08 - hade varit där ett par
år innan också och då haft en chef som nu var chef i Rosendal. & behövde hjälp så vi tog båten dit
jag & dave  & löste deras problem..!
det var vintrigt & vackert där då & jag var crazy snygg i min servitris-dress.
-
sen blev det så att han chefen behövde folk för sommaren så det slutade med
att vi åkte till Rosendal & jobbade där hela sommaren 2009.
moules är typ det godaste jag vet..!
hotellet/restaurangen.

7:de februari - 2011.

gud vad snabbt dagarna går! bara tre veckor
kvar på februari - sen är det mars & då är det vår!
-
ligger kvar i sängen & hänger med dave & kikar som vanligt på våra
designer som ni kommer få tillgång till på något vis när det här är klart.
-
det här är så jävla roligt!!

rekord.

samma kväll som jag fick min riktigt härliga lagom-fylla här så slog
vi rekord vid sidan om. älskar er som besöker min blogg!
vi hörs imorgon - nu ska jag bara ligga & kolla på dave när
han sover en stund. älskar att göra det..!
han får mig så lugn bara genom att andas själv.
vi ses med bilder imorgon!

fest.

festen är igång. I ♥ IT.
vi har fått galet positiv feedback på våra tankar om vårt företag.
allt är awsome..!
skål photobooth.

nu blire fest..!

jag är redo - då går jag uppför trappan & in på festen..! haha.
*säsongarfest.

förförfest.

dave är hemma - nu börjar festen..!
vi startar med att öppna underbara kahlúa & slänger ihop en white russian..!
snart ska jag svira om & blir partysnygg, fan vad skoj!

knåp.

sitter & knåpar med en sak jag behöver till företaget.
förhoppningen&drömmen är att företaget är IGÅNG innan mars är slut.
följ med på resan..!
nu tar vi ett glas vin.
-

naked ingredients.

i ett tidigare inlägg skrev jag om min tidigare arbetsgivare:
Renaa Restauranter.
Sven-Erik Renaa är en av Norges bästa kockar, han har varit
ledare för kocklandslaget & vunnit både OS&VM
- en riktigt grym kock!
& restaurangen är alltså hans och hans underbara fru Torills.
Sven-Erik har tillsammans med en grym fotograf gjort en sensuell
kokbok fylld med otroligt vackra fotografier.
Smakprov kommer här.
Framsida.
-
-
-
recepten är UNDERBARA!

min favorit.

mitt smyckesträd där några av alla smycken trängs
- de som hänger här på är mina favoriter.

färdig..!

nu är det städat i sovrummet,vardagsrummet/köket & badrummet.

rena ytor - inga högar med kläder & ingen disk - f.a.b.

här är tre av mina små fynd ifrån Dublin.

Kjol - Topshop, hårsnodd (säger man så?) - Topshop & 4:a av mina typ sexton
par strumpbyxor som jag hamstrade för 3€/paketet/2st alltså.
ett drömpris för en kjolfantast som mig.
idag.

idag ska jag städa - ska gå upp snart & börja med det,
packa upp väskan ifrån Dublin, tvätta lite & bara göra det mysigt här.
-
ikväll kommer belöningen  för ikväll är det fest..!
dock finns det ingen klubb att gå ut & röja på så det blir en
traditionell hemmafest i säsongarhuset.
Sist jag verkligen festade var på juldagen(!!) - hur länge sen?
-

världens bästa bild på världens bästa vän.

bästa bilden på mig & bästa Ellen ifrån Hultsfred - 08.
-

a love story.

nu har David gått till jobbet för att servera lite luncher,
jag ligger kvar i sängen och kikar på bilder ifrån när vi träffades,
så här var det:
Jag jobbade en säsong i Stöten - Sälen 07/08 - där blev jag bra vän
med ett gäng tjejer ifrån Norrtälje, en av dem var Johanna.
-
Vi dansade ganska mycket tillsammans den här säsongen.
-
-
Så efter säsongens slut så ville vi ses igen & bestämde Hultsfred.
Johanna hade en vän i Norrtälje som hette David som skulle följa med.
Så lite sådär mellan mat & grym musik så råkade jag & världens bästa
ellen hänga ganska mycket med den där David.
-
-
-
-
-
efter festivalen så blev det sommar & vi började träffas  - många
dyra panikbokade tåg mellan alingsås & stockholm. :)
& till slut tog sommaren slut & jag kunde inte få nog av honom
så vi blev vi.
min prins. ååh, blir så lycklig av honom!

vinkel.

den dagen jag är snygg ur alla vinklar bjuder jag på ett glädjeskutt..!

renaa.

Renaa Restauranter i Stavanger.
Där var jag anställd i höstas när vårt hem låg i Stavanger mellan mitten
på augusti till strax före jul då vi fick för oss att jobba skidort.
Om jag någonsin ska jobba som servitris efter den här säsongen så
kommer det bli ett modernt, piggt & fräscht ställe som Renaa (uttalas renå).
Jag saknar farten, jag saknar fräscheten, den riktiga matglädjen & känslan
till maten där allt lagas á la minut & i ett öppet kök framför gästerna.
Jag saknar till och med stressen, jag trivs i det för jag vet att jag är en
jävligt bra servitris -  bara jag vet vad som gäller & på nuvarande
arbetet kan positionen på saltet ges mer uppmärksamhet än gästerna.
Men nog om det - Renaa - ät där om ni någonsin är i Stavanger - GRYM mat..!
Jag jobbade i Matbaren - den mer bistrolika delen &
sedan hade vi gourmet servering i källaren med freakin fantastiskt
bra mat & vin.
ÄT HÄR.
-
-
-

ta tag i den där vikten - på riktigt.

jag ska ge den här boken ett riktigt försök - att ändra mina matvanor & framförallt
försöka styra om min hjärna till att inte älska socker mer än allt annat.
-
lyckas jag med detta kan jag vara stolt inför beach 2011 - något jag inte var i somras.
under v intersäsongen i Cham gick jag upp tio kilo.
De kilona hade jag lyckats få bort under hösten & fram till jul - men nu efter
jul har jag fallit tillbaka i dåliga vanor och absolut gått upp ett gäng av dem.
Jag ska inte banta
utan byta livsstil.

NU ska jag jobba. :)

Ricky Gervais.

jag älskar den typ av humor Ricky Gervais levererar.
Har du inte sett The Office - den brittiska versionen - se det..!
-
se även "the extras" & serien som går på SVT nu - En idiot på resa.
Allt Mr. Gervais gör blir underhållning - I ♥ Mr. Ricky.
smakprov ur The Extras.

det skulle vara så sjukt roligt..

..om vårat företag kommer att gå så bra som vi hoppas på..!
(som sagt sjukt mycket kvar att göra men följ med här på bloggen bara
- då blir nu uppdaterade så fort något händer.)
-

drömmen om att vara egenföretagare.

nu ska jag fixa e-legitimation & sedan ska vi registrera vårt företag (mitt&davids) på bolagsverket & skatteverket.
sen är det bara en miljon saker till att ordna så ska vi snart ha ett GRYMT företag gående.
vad vi kommer att tillverka/sälja får ni veta senare, allt ska ordnas först.
men det här är så jävla roligt! nu kör vi!
.

underbar klänning.

nu längtar jag efter en grym sommarfest så jag kan dansa hela natten i den här
fantastiska barbiekreationen ifrån Topshop - Dublin.
-
-
-
fy fan vad vi ska dansa jag & paljetterna..!

5:e februari - 2011.

har varit uppe ett par timmar & varit & handlat, tvättat & lite annat som man behöver fixa ibland.
nu har jag ätit frukost, fick ett underbart gott te i ett av paketen.
-
-

paket..!

ligger & klämmer på lite paket jag fått medan jag varit borta.
tror jag ska spara dem till imorgon, paket är det bästa jag vet,
älskar dem egentligen bäst som de är just nu, innan jag har öppnat dem.
nu kan jag fortfarande fundera över vad det är, önska vad det ska
vara & veta att jag har överraskningen kvar när jag väl öppnar..!
I ♥ PAKET.
nu sover vi..! hejhej.

done for the day.

så otroooligt skönt, allt som jag var tvungen att göra idag är gjort,
nu ligger jag i sängen, jag är nyduschad & fräsch - har nyborstade tänder & har
en skön trötthet över mig - snart ska jag låta mig själv somna & ta sovmorgon imorgon..!
-
såg att vårat hem fanns med på en plansch på tåget, i det huset med taket i överkanten på bilden bor vi i en
liten lägenhet, precis bredvid liften, det är nice.
-
restaurangen som jag jobbar på har väldigt gammaldags klädstuk
lite såhär ser jag ut när jag jobbar.
-
men nu har jag jobbat klart för ikväll och det är så sjukt skönt & bara ligga i sängen efter man har
jobbat & bara vara ledig & veta att man får sova hur länge man vill, det är det bästa med
kvällsjobb..! enligt mig.
-
peace..!

dags att tjäna ihop lite slantar.

det är dags att byta om till kläder som var populära för hundra år sedan
och ta bilen till jobbet - upp för fjället med Dave..!
-
Kunde man inte få vara lite het när man jobbar?!
vi har ett gammalt, gammalt usb i bilen som vi inte uppgraderat på år&dar.
därpå finns den här låten som passar perfekt för oss på alla våra bilturer,
vi har till och med en silverfärgad bil.
Lyssna själva..!
Vi hörs i natt..!

I need a dollar.

I need a dollar - Aloe Blacc.
Så sjukt skön låt.
Lyssna & njut..!

4:de februari - 2008.

2009 var jag&dave i Bergen men just 4:de februari vet jag inte vad vi gjorde
för inga bildbevis finns.
Året innan vet jag dock mycket väl, då var jag singel & gjorde säsong i Stöten - Sälen 07/08.
just den här dagen var det personalfest - exotic theme.

4:de februari - 2010.

förra året samma dag satt jag & drack billig rosé i Chamonix & var så här lycklig.
de här två tycker jag om - även om de inte är de intelligentaste på fest.
-
ibland kan man sakna bummarlivet - det var ett fattigt men gött liv..!

Kilronan House.

om någon annan skulle vilja bo där jag&dave bodde så kan jag absolut
rekommendera det, nu fick vi ett sjukt bra pris på Hotels.com och därför
kändes det extra värt.
personalen är otroligt charmig & vänlig
- då gör det inte så mycket att fönsterhandtaget lossnade, vi fick ju ett nytt..!
-

4 februari - 2011.

efter för få timmar sömn för mig så började vi
iallafall dagen med hotellfrukost.
lax,makrill,brie,fruktsallad,bacon,färskpressad juice,kaffe,krispiga sockerärtor
& kaffe med kaka gjorde oss på lite lättare humör.
en snabb bild på mig ifrån hissen - ingen pigg hest.
sen gick mot tågstation - måste åka tillbaka till vårt tillfälliga hem för att arbeta.
vi tänkte att NSB (norges SJ) kunde vara schyssta & åka på våra tågbiljetter ifrån igår
på samma sträcka idag men det gick inte, vi var tvungna att köpa nya biljetter.
702 nok till.
nu sitter vi iallafall på tåget, kommer vara "hemma" typ tre & börjar jobba fem.
sjukt taggad bitch.
skulle verkligen ha tagit den där taxin.
efterklok är nog det värsta man kan vara så nu sneglar jag åt vänster istället och ser
på min käresta som jag älskar så mycket & försöker vara lycklig ändå
- det har jag ju faktiskt i grund & botten många anledningar att vara..!

sista dagen i Dublin - resdagen ifrån helvetet.

okej, vi tar det ifrån början.
tanken var god ifrån början, först hade vi tänkt gå till kvarterets starbucks & bara sitta med internet
& en stor latte & mysa i en skön soffa. så kom vi på tanken att det kan vi ju faktiskt lika gärna göra på
flygplatsen, skönt att vara där i tid för att ta säkerhetskontrollen & sen bara ta det lugnt, är så skönt att
inte behöva stressa.
-
så vi gick till busshållplatsen & åkte mot flyget.
-
-
hejdå ruffiga men ack så vackra Dublin..!
-
vi riggade oss på starbucks efter att ha insett att shoppingen på flygplatsen inte skulle bli av då man inte
ens får ha taxfree-varor vid sidan av handbagaget. lyckades dock med stor kraft & starka fingrar att få ner
två liter sprit i handbagaget - eftersom att Norge inte är med i EU så blir varorna verkligen TAXFREE & därmed
galet billiga. ska flyga en dagstur fram&tillbaka till Norge & bygga upp en bar i handbagaget.
-
dock är Dublin flygplats den sämsta jag varit på när det gäller internet så det fanns inget,
bara en restaurang på hela flygplatsen som gjorde reklam för sitt gratis internet.
därför var det logiskt att vi efter att ha fikat gick upp till restaurangen & slog oss ner.
-
frågade i baren när jag köpte min välfyllda bulmers om de hade internet
och jadå - free internet.
-
dock var detta lögn & när jag frågade personalen varför jag inte hittade något nät så sa fyra stycken av
dem att det var ett skitdåligt nät & att jag skulle vara väldigt glad om jag lyckades hitta ett.

jag bara - fan vad bra att ni säger att ni har ett då jävla f*ttor..!!


fast det sa jag inte men jag blev ganska sur.
så satt vi & bara hängde i fem timmar. vi började planera inför roliga&spännande saker vi ska göra
i vår så på sätt var det ändå lite givande, jag var ju inte själv iaf. & där fanns ju en bar.
så vi överlevde och gick i tid till planet för att få hyffsade platser.
-
först då märkte vi att det var storm ute.
vi fick ändå gå ombord efter tidsplanen, på trappan upp till planet flög man fram
och tillbaka mot räcket för det blåste otroligt hårt.
-
så säger kapten att vi kommer bli 15-20 minuter sena.
.
efter 15-20 minuter blir det 15-20 till.
.
sen är allt oklart.
.
en timme går.
en och en halv timme går.
vårat tåg ifrån flygplatsen till oslo sentral går 21.54, vi måste lyfta senast 19.30 för att vi ska
hinna, vi skulle egentligen lyfta 18.00. vi lyfter vid åtta & vi inser att det är kört, hoppas
att det går senare tåg. men eftersom att vi också ska vidare till Lillehammer så känns det lite hopplöst.
-
det blir en skakig, ryckig & luftgropsfylld flygtur med den vanliga trevliga ryanairpersonalen.
vi landar vid 22.00.
vårt tåg som ska ta oss vidare ifrån oslo s går 23.05, kanske kanske kan vi hinna till det.
men nej, inget avgår ifrån den lilla skitflygplatsen Rygge som kan ta oss dit i tid.
vi frågar en taxi, 1300 nok ska han ha, det känns så dyrt just då när allting redan
är betalt för att vi ska komma hem. det känns tungt så vi vänder in igen och ser att
det går ett tåg till lillehammer 23.37 - det måste vi hinna till, det går en buss 22.30 som
chauffören säger ska ta en timme. då har vi 7 minuter till godo, det ska räcka.
vi hoppar på bussen & ber till Gud. (jag gjorde verkligen det.)
-
efter en timme är vi näästan framme, men busschauffören verkar inte ha förstått hur
bråttom vi har utan tar det i stilla mak, när bussen väl stannar på busstationen tar vi våra
väskor och springer allt vad vi har, vi missar med 2 minuter och är spyfärdiga båda två efter den
sjuka satsningen.
-
allt känns jävligt.
-
jag klarar inte av att vara på oslo s hela natten, det är så jävla skumt folk där, jag pallar inte.
vi checkar in på hotell som har höjda priser just den här helgen för någon jävla mässa.
först bussen som kostar 260 nok, sen hotellet 1795 nok.
hade varit billigare att ta den jäva taxin.
-
jag är inte nöjd med mycket.
förutom med min fantastiska följeslagare som får mig glad hela tiden. :)

ett riktigt helvete till kväll..!!

fy fan, försenat flyg i timmar, missat tåg, panikbokat buss som ändå åkte för sakta
för att hinna med nästa tåg, inga fler tåg går, fast på oslo s - den värsta platsen i världen.
-
2000 norska kronor för att slippa bli våldtagen, misshandlad & rånad av heroinist.
-
Hade inte planerat att gå & lägga mig med Oslos skyline utanför fönstret.
(i alla fall en sjukt skön säng men ändå FAN!!)
nu ska jag sova, berättar mer detaljerat imorgon. tyck synd om mig!

3:dje februari.

det är dags att åka hem, vet inte varför jag är vaken så här tidigt, klockan är ju bara 07.54 här
& det var en ganska vild kväll igår - stämningen på greyhound racingen var enorm..!
-
Tror vi tar det lugnt den här morgonen - skippar hotellfrukosten & tar en frukost på starbucks istället.
De har ett precis runt hörnet här & det är dags att checka ut redan 11 så då kan vi gå dit & ta en underbar
kaffe i lugn & ro.
-
Sen tar vi vår transferbuss till Dublin Airport, planet går inte förrän 17.00 lokal tid men flygplatsen
är tydligen värd att ta sig sin tid på..!
-
Kommer sakna att gå runt på stan, ta en öl, en drink & bara hänga bland folk.
Det är en sådan avslappnad stämning här - det är som att irländarna har förstått att de
ligger efter världen några steg & struntar i att komma ikapp.
Min syn på det är att irländarna gentemot britterna är så jävla rough - svenska översättningen blir
buse, grov, rå, knagglig, oborstad o.s.v. men jag menar inte på ett tvungen dåligt vis men det är verkligen
rough. Man måste nog varit här för att förstå riktigt men man har sett en del helt klart tagna av alkohol&droger.
Men även det vanliga folket är rough, riktiga A.R.B.E.T.A.R.E. som går runt i de kläder som vi gjorde för tjugo
år sedan. Jag gillar det, jag gillar att det är lite "knaggligt".
Dublin är som Londons lite råa&busiga men avslappnade lillebror medan LDN är fancy pancy, utåt & lite stressat.
-
Tycker jag.
-
Nu blev jag sömnig igen - sover en timme till så blir det frulle sen..!

greyhound-racing.

10 lopp, 6 hundar i varje - ett lopp tar cirka en halv minut - ändå höll det oss upptagna i fyra
timmar som kändes som en halv..!
sjukt kul kväll..! vi gick typ minus men det var lätt värt det för adrenalinet.
vann 4/10 - eller egentligen 4/9 då vi var för långsamma att satsa i första loppet.
men jag vill tipsa er, spela på trav - live..!
det är en otroligt härlig i-ögonblicket-känsla runt det!
-
(proffsbilderna får med känslan på ett helt annat sätt så lånar en)
det ser lite hemskt ut med munkorgarna, men efter racet när haren är gömd & tränarna på plats så
blir de helt vanliga underbara hundar som viftar på svansen..!
en otroligt härlig kväll fylld med spänning & förväntan - det är galet vilken känsla som fyller
hela kroppen när hunden man satsat på vinner..!
imorgon åker vi tillbaka till Norge - men det tar vi då..! sov gott.

shopping.

på väg mot shoppinggatan nr.1 - O'Connel street med massa tvärgator med MASSA shopping.
-
de hade (tyvärr) ett shoppingcenter vid namn Pennys här - en systerbutik till Primark i LDN.
Kunde inte låta bli att slänga lite cash där..! strumpbyxor framförallt - 2st för 3€ - sjukt bra pris..!
& ett par ljuvligt våriga skor för 13€ - typ hundra kronor - väl värt..!
sedan mot lunch på samma ställe som dagen innan - så vackert ställe.
-

sell-a-bit-there & sell-a-bit-there.

jag som en turist tillsammans med en staty av Molly Malone - en ung kvinna som enligt rykten sålde bakverk på
dagen & sig själv på natten.
-

lugn & fin thé-time start på dagarna.

i den här mysiga lilla frukostsalen får vi välja vad vi vill ifrån menyn, alltid får man te till om man vill. Thé-time - yes!
The Kilronan House heter hotellet om någon är sugen på att boka, på hotels.com har de riktigt
bra priser..! iofs lågsäsong nu men det går att få otroligt fina priser även andra delar av året.

pub & irländsk folkmusik.

Måste få en sak sagd - Dublins version av en normal måltid är helt sjuk. Vi delade en starter (som skulle vara
för delning av just två personer) & sen tog vi varsin huvudrätt. Jag åt I.N.G.E.N.T.I.N.G. av min huvudrätt för
jag var helt stört mätt efter förrätten som jag delat med min lover - men hellre det än att gå hungrig Ei?
-
Förrätt.
-
2 x huvudrätt - de var enorma alltså.
-
Förutom maten så älskar jag Dublins (&förmodligen hela Irlands) publiv med den underbara irländska folkmusiken.
På O'Neills igår gavs den fantastiska atmosfären av två äldre män som sjöng ut sina hjärtan till oss..!
Finns det någon annanstans där musiken kan vara så hjärtlig & underbar att en man i publiken utbrister i
spontan riverdance?! Freakin love it...!!
-
-
O'Neills är att rekommendera - mysigt men stort så där finns alltid en plats  att knö sig ner på & njuta av stämningen.
-
en underbar kväll men då dagarna börjar så tidigt & kvällarna redan vid fem/sex så blir nätterna korta,
känns inte som att man går ut & dansar på Irland? Nattklubb känns bortvalt mot pub - helt enkelt.
Men vad vet jag - jag är ju bara en simpel turist..!

kärleksklapp.

fick det här hjärtat ifrån min käresta i julklapp.
Jag älskar det & mitt ♥
.
.

smallest pub in Dublin.

Efter lunchen var vi sugna på lite pub & bestämde oss för Dublins minsta.
The Dawson Lounge.
Otroligt mysig ägare på 70+ med vitt svajande hår & en härlig attityd..!

lunch&drinks.

blev rekommenderade ett bra lunchställe av madammen som jobbar i receptionen på
vårt hotell - en restaurang i en ombyggd synagoga - hur fint?
-
Det är dessutom sjukt billigt med drinkar här, en drink för 5€ - och eftersom
euron är så låg så blir det typ 45kr - smaskens..!
-
cafe en saine heter stället - gå dit om du är i Dublin..!
-
-
älskar stora guldspeglar, när jag någongång skaffar mig ett riktigt hem, ett fast hem, ett hem jag
kommer vilja inreda & älska (i) *haha så ska jag ha stooora speglar överallt..!
(får dock aldrig vara ensam hemma då för speglar när det är mörkt är jag livrädd för.)
hur mysigt ställe liksom?

köp reklamplats.

tycker att Försvarets Hudsalva borde köpa mig som annonsflicka.
.
.

zoo.

ett zoo är alltid roligt - djur är skoj - den här var dagens fulaste.
V.Ä.R.L.D.E.N.S. tjockaste tunga..! (sjukt snabb också.)
-
-
giraffer är så vackra..!
den människan som kom på engelska namnet på flodhäst (gud?) måste varit stoned.
-
-
efter att ha vandrat runt ett tag - på faktiskt är ett himla gammalt zoo ifrån 1831 - så blev vi hungriga
& hoppade på bussen in till city igen för lunch..!

gårdagens morgon..

.. började med en morgontrött tjej som tvingade sin käresta att ta ett kort på henne när hon
satt på en bänk på väg till busshållplatsen som skulle ta dem till dagens första turistmål.
-  St. Patrick's Cathedral.
-
-
Den mest kända person som figurerat i katedralen är Jonathan Swift
- mannen som skrev Gullivers Resor som en satir mot den tidens sociala förhållanden.
-
-
jag kommer alltid tycka att kyrkor är så mäktiga, det är så mycket historia - människor begravda under golvet
man står på och hyllningar&hälsningar till landets hjältar fyller väggarna.
-
-
-
-
& så här såg snygg var jag..!
-
vi avslutade besöket med att Dave kastade mynt i "lyckofontänen" - då borde något extra fint hända ikväll..!

 


tillbaka-blick.

igår var ju 1 februari & det här gjorde jag förra året samma dag..!
(blir massa Dublin snart - vill bara utnyttja den här sista heldagen till max först..!)
dave & jag i Chamonix - bodde där från mitten av november 2009 - början av maj 2010.
jag efter relativt misslyckat försök till ett hopp..!

visdomsord.

är allt för "pubbad" för att göra ett långt inlägg så ni får ett klokt visdomsord istället.
-
-
Before you criticise someone, you should walk a mile in their shoes.
That way when you criticise them, you're a mile away from them and you have their shoes.

1:a februari - 2011.

Hej!
Hinner inte skriva så mycket, det är dags & fräscha till mig & svira om för & göra
Dublins pubar med härlig irländsk musik!
-
Men har äntligen fått shoppa lite - I ♥ TOPSHOP .. !
(jag råkade säga att jag var student i Sverige & fick 10% rabatt ..! )
här får ni ett liitet smakprov.. ! var rea på mängder av underkläder & kunde inte låta bli att köpa
lite nytt till den avdelningen i garderoben. De här var fan top noch..!
-
Hur underbara?!

amerikansk frulle i Dublin.

jag valde scrambled eggs med rökt lax & rostat mörkt bröd
men Daves frukost såg lockande ut - dränkt i maple syrup - som det sig bör.

morgonmusik.

ligger & vaknar - älskar just nu Melanie Fiona.
dags & göra sig iordning & gå ner till frukosten - som bara är öppen mellan 08.00 & 09.30! klockan är som tur
är bara 08.07 här då ju Irand är en timme efter oss. (&år i klädsel&stil.)

RSS 2.0